Επιθυμία για άμεση λύση του Σκοπιανού εξέφρασε η Κ. Ράις

Πέμπτη, 25 Σεπτεμβρίου 2008 19:10

A- A A+

Την ελπίδα να βρεθεί κοινά αποδεκτή λύση στο θέμα της ΠΓΔΜ, εξέλιξη που θα επιτρέψει την ένταξη της χώρας αυτής στο ΝΑΤΟ εξέφρασε η αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών, Κοντολίζα Ράις, υποδεχόμενη την Ελληνίδα ομόλογό της Ντόρα Μπακογιάννη, στο χώρο συναντήσεων της αμερικανικής διπλωματικής αντιπροσωπείας στο ξενοδοχείο «Γουόλντορφ Αστόρια».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση η κ. Ράις τόνισε: «Θέλουμε να δούμε το ζήτημα να επιλύεται το συντομότερο δυνατό. Θα το συζητήσουμε. Το πιο σημαντικό είναι να επιλυθεί. Προσπαθούμε να βοηθήσουμε να βρεθεί μια λύση, που να μπορεί να γίνει αποδεκτή και από τα δυο μέρη».

Στη συνάντηση, που είναι προγραμματισμένη να διαρκέσει μισή ώρα και πραγματοποιείται κατόπιν αιτήματος της ελληνικής πλευράς, αναμένεται, μεταξύ άλλων, να συζητηθούν το Κυπριακό και οι εξελίξεις στον Καύκασο.

Παρόντες από αμερικανικής πλευράς θα είναι επίσης ο βοηθός υπουργός Εξωτερικών για θέματα Ευρώπης Ντάνιελ Φριντ, στην αρμοδιότητα του οποίου εμπίπτει το ζήτημα της ΠΓΔΜ και άλλοι συνεργάτες της κ. Ράις, ενώ από ελληνικής πλευράς συμμετέχουν οι πρέσβεις Μαλλιάς, Χαλαστάνης και Βασιλόπουλος και ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Γιώργος Κουμουτσάκος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή