«Μυστικοί πράκτορες» στην αγορά

Πέμπτη, 25 Σεπτεμβρίου 2008 21:49

A- A A+

Την πρόσληψη 2.000 «μυστικών πρακτόρων» για να ξεσκεπάζουν τους εμπόρους που χρεώνουν υπερβολικές τιμές για τα αγαθά και τις υπηρεσίες που προσφέρουν, αποφάσισε η κυβέρνηση της Μαλαισίας.

Οι «πράκτορες», επελέγησαν τον προηγούμενο Μάρτιο με βάση αυτούς που ανταποκρίθηκαν σε αγγελία και θα αμείβονται με 1500 ρίνγκιτ (297,3 ευρώ) μηνιαίως, για να αναφέρουν στο Υπουργείο Εσωτερικής Αγοράς και Θεμάτων Καταναλωτή, τους κερδοσκόπους.

Οπως διευκρινίζει στην καθημερινή εφημερίδα «Star», ο γενικός διευθυντής του Υπουργείου, Μοχαμάντ Ροσλάν Μααγιουντίν, οι νοικοκυρές και οι φοιτητές είναι πιο πιθανό να εντοπίσουν τους εμπόρους που υπερχρεώνουν, επειδή συνήθως πηγαίνουν στην αγορά με πολύ μικρό προϋπολογισμό. «Ενα κιλό κόκκινης πιπεριάς κοστολογείται 10 ρίνγκιτ (1,98 ευρώ) και σε όσους το πωλούν ακριβότερα, θα επιβάλλεται πρόστιμο 7.500 ρίνγκιτ (1.487 ευρώ) κάθε φορά που διαπράττουν το αδίκημα».

Η κυβέρνηση έχει θεσπίσει ελέγχους τιμών σε 17 προϊόντα, ανάμεσα στα οποία είναι το κοτόπουλο, το κρέας, τα αυγά η τριμμένη καρύδα και τα εισαγόμενα λαχανικά, σε μία προσπάθεια να καταπολεμήσει τον πληθωρισμό που έχει φτάσει το 8,5%, το υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων δεκαετιών.

Παράλληλα, επέβαλε μειώσεις 4% στα καύσιμα. Στα 2,4 ρίνγκιτ (0,475 ευρώ) πωλείται πλέον το λίτρο της βενζίνης.

ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γερμανικό Πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή