Πρόγνωση καιρού

Παρασκευή, 26 Σεπτεμβρίου 2008 07:00
A- A A+

ΒΡΟΧΕΣ και τοπικές καταιγίδες κυρίως στα βορειοανατολικά προβλέπει για σήμερα Παρασκευή η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ). Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 Μποφόρ με μικρή ενίσχυση από το απόγευμα.

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες κυρίως στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη όπου τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι ισχυρά. Ανεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 5 με 6 Μποφόρ με μικρή ενίσχυση το απόγευμα. Θερμοκρασία: Από 12 έως 19 βαθμούς Κελσίου και στη Δυτική Μακεδονία δύο με τρεις βαθμούς χαμηλότερη.

* Δυτική Ελλάδα: Παροδικά αυξημένες νεφώσεις με πιθανότητα για λίγες πρόσκαιρες τοπικές βροχές. Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 4 με 5 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 12 έως 24 βαθμούς Κελσίου και στην Ηπειρο η μεγίστη θα είναι τέσσερις με πέντε βαθμούς χαμηλότερη.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Τοπικές νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στις βορειότερες περιοχές. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 και στα ανατολικά τοπικά 5 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 12 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Παροδικά αυξημένες νεφώσεις με πιθανότητα για λίγες πρόσκαιρες τοπικές βροχές. Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 17 έως 24 βαθμούς Κελσίου και στην Κρήτη έως 27 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και πρόσκαιρες καταιγίδες. Ανεμοι: Στα βόρεια βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και από το απόγευμα τοπικά 7 Μποφόρ, στα νότια βορειοδυτικοί 4 με 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 17 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μεγίστη θα είναι δύο με τρεις βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στα ανατολικά και βόρεια. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 14 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Νεφώσεις με βροχές. Πρόσκαιρες καταιγίδες κυρίως στα ανατολικά. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 Μποφόρ που θα ενισχυθούν από το μεσημέρι. Θερμοκρασία: Από 14 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Τοπικές βροχές και καταιγίδες στη Δυτική και την Κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια και τις Βόρειες Σποράδες, προβλέπει για αύριο Σάββατο η ΕΜΥ. Το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται νεφώσεις με πιθανότητα σποραδικών βροχών. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά της Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας. Ανεμοι: Βόρειοι 4 με 5 Μποφόρ και στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο βορειοανατολικοί 6 τοπικά 7 Μποφόρ. Πτώση θα σημειώσει η θερμοκρασία.

ΠΗΓΗ: Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ)

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή