Σκληρή γλώσσα στους «αντάρτες»

Τέλος στα σενάρια ανασχηματισμού
Παρασκευή, 26 Σεπτεμβρίου 2008 11:11
UPD:15:12

A- A A+

«Οι αλλαγές είναι δύο ειδών, στα πρόσωπα και στην πολιτική, αυτές οι αποφάσεις δεν λαμβάνονται με όρους επικαιρότητας και εντυπώσεων», τόνισε ο Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας σχολιάζοντας τις έντονες φήμες περί επικείμενου ανασχηματισμού.

Αυστηρό μήνυμα στους «αντάρτες»

«Υπάρχουν όρια στην ανοχή συμπεριφορών που ζημιώνουν την παράταξη και τον τόπο. Ας αναλάβει ο καθένας στα ίσια τις ευθύνες του», τόνισε ο κ. Καραμανλής απευθυνόμενος στους «αντάρτες».

Ολόκληρη η ομιλία Κ. Καραμανλή στην Κ.Ε. της Ν.Δ.

Ολόκληρη η ομιλία του Πρωθυπουργού

«Όχι στο συνεχές πριόνισμα της κυβέρνησης, όποιος έχει άλλα σχέδια ας με αμισφηβητήσει στα ίσια, ας ρίξει την κυβέρνηση!»

«”Όχι” στις προσωπικές στρατηγικές, στους ανοίκειους χαρακτηρισμούς. Έχω επιδείξει υπομονή και ανοχή ακόμη και σε υπερβολές, δεν μπορεί να μην υπάρχει συναίσθηση συλλογικής ευθύνης... Η πρωθυπουργία δεν είναι αυτοσκοπός για μένα», συμπλήρωσε ο Πρωθυπουργός εν μέσω έντονων χειροκροτημάτων. «Δεν με δεσμεύει τίποτα άλλο παρά μόνο η καθαρή λαϊκή εντολή».

Μονή Βατοπεδίου

Σε ό,τι αφορά την υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου, ο κ. Καραμανλής δήλωσε τα εξής: «Τίποτα δεν θα μείνει στο σκοτάδι δεν θα ανεχθούμε βλάβη του δημοσίου συμφέροντος, εμπιστευόμαστε τη Δικαιοσύνη».

«Δεν υποκύπτω σε πειρασμούς εφήμερης δημοτικότητας διακυβεύοντας το μέλλον του τόπου», πρόσθεσε ο κ. Καραμανλής.

O Πρωθυπουργός έκανε λόγο για «κρίσιμη περίοδο για την πατρίδα», ενώ αναφέρθηκε και στη διεθνή οικονομική κρίση με απρόβλεπτη διάρκεια και επιπτώσεις.

«Στη δύσκολη αυτή συγκυρία», συνέχισε ο Πρωθυπουργός, «δημιουργήθηκε βαρύ πολιτικό κλίμα, ατελείωτη σκανδαλολογία, καλλιεργείται κλίμα συνολικής απαξίωσης που επισκιάζει το έργο της κυβέρνησης».

Όπως είπε ο κ. Καραμανλής, «κάποιοι εναντιώνονται σε κάθε αλλαγή που χρειάζεται ο τόπος. Κάποιοι επιχειρούν να ποδηγετήσουν την κοινή γνώμη και να εκβιάσουν αποφάσεις».

Ξεκαθάρισε ακόμη ότι «τίποτα δεν θα μείνει αδιερεύνητο, τίποτα δεν θα παραμερίσει την αλήθεια… Καμμία ανεκτικότητα σε καμμία παρανομία».

«Απλά και δίκαια τεκμήρια»

ΑΠΕ-ΜΠΕ
«Δεν πρόκειται να υποκύψω σε κανέναν εκβιασμό»

«Δεν πρόκειται να υποκύψω σε κανέναν εκβιασμό»

Η κυβέρνηση σχεδιάζει την «καθιέρωση απλών, δίκαιων τεκμηρίων, που θα αφορούν κραυγαλέες περιπτώσεις φοροδιαφυγής», τόνισε ο Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής στην Κεντρική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας.

Σχεδιάζουμε, πρόσθεσε, νέες δράσεις στο λαθρεμπόριο του ναυτιλιακού πετρελαίου και την ένταση των ελέγχων, με κατεύθυνση τα μεγάλα εισοδήματα.

«Θωρακισμένη η οικονομία»

Η ελληνική οικονομία «θωρακισμένη από τις μεταρρυθμίσεις, κινείται στις πρώτες θέσεις της Ευρωζώνης. Η Ελλάδα κατάφερε να μειώνει σταθερά την ανεργία και να αυξάνει την απασχόληση. Αυτά τα αποτελέσματα δεν είναι τυχαία, αλλά οφείλονται στις μεταρρυθμίσεις που προωθήσαμε και σε αλλαγές που πολεμήθηκαν», τόνισε ο Πρωθυπουργός. Ζήτησε παράλληλα «διαρκή επαγρύπνηση» και «ένταση των μεταρρυθμίσεων».

Επίδομα θέρμανσης σε άνεργους και χαμηλοσυνταξιούχους

Η στήριξη των οικονομικά ασθενέστερων είναι βασική προτεραιότητα για την κυβέρνηση, δήλωσε ο Πρωθυπουργός. Ανέφερε ότι άμεσα ενεργοποιείται το Εθνικό Ταμείο Κοινωνικής Συνοχής και δήλωσε ότι θα δοθεί επίδομα θέρμανσης σε άνεργους και χαμηλοσυνταξιούχους.

OΣΕ – Ολυμπιακή

Ο Πρωθυπουργός στη συνέχεια τόνισε ότι είναι απαραίτητη η εξυγίανση των οργανισμών του δημόσιου τομέα. «Προτεραιότητα η ολυμπιακή και ο ΟΣΕ που επιβαρύνουν τους πολίτες. Τολμούμε να επιλύσουμε ένα άλυτο πρόβλημα πολλών δεκαετιών, με πλήρη ευθύνη για όσους αδιαφορούν για τη συνεχή και αβάσταχτη επιβάρυνση φορολογούμενων».

«Δεν περνούν οι απεργιακοί εκβιασμοί»

«Απεργιακοί εκβιασμοί, όπως αυτή των τελωνειακών δεν θα περνούν… Όσοι τους σιγοντάρουν επιδεικνύουν αντικοινωνική αντίληψη», δήλωσε ο κ. Καραμανλής.

Αυτοκριτική

«Εχω καθαρή εικόνα για όλα, αυτοκριτική πρέπει να κάνουμε όλοι, πρέπει να ακούμε τους πολίτες, τους προβληματισμούς τους, να υπολογίζουμε και να υπηρετούμε το συμφέρον του πολίτη. Διεκδικώ πάντα το καλύτερο για την πατρίδα μου».

«Παύλο δεν σε ξεχνούμε»

«Σαν σήμερα πριν από 19 χρόνια, ένας δικός μας άνθρωπος, ένας μαχητής της Δημοκρατίας, ο Παύλος Μπακογιάννης δολοφονήθηκε άνανδρα. Τιμούμε τους αγώνες του, τιμούμε τη μνήμη όλων των θυμάτων», δήλωσε ο πρωθυπουργός στην αρχή της ομιλίας του.

Αντιδράσεις

ΠΑΣΟΚ

Ο κ. Καραμανλής με τη σημερινή του ομιλία γύρισε την πλάτη στην κοινωνία, παρατήρησε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπακωνσταντίνου, σχολιάζοντας όσα είπε ο πρωθυπουργός στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής της ΝΔ

Ο κ. Καραμανλής δεν μίλησε στην κοινωνία αλλά στο εσωτερικό του κόμματός του. Τoν πολίτη δεν τον ενδιαφέρουν τα εσωκομματικά προβλήματα της ΝΔ, επεσήμανε ο κ. Παπακωνσταντίνου και υποστήριξε ότι ο πρωθυπουργός θέλει να είναι αρεστός σε συγκεκριμένα συμφέροντα.

Για όλα τα προβλήματα φταίνε οι άλλοι, φταίει το ΠΑΣΟΚ. Φθάνουμε στο σημείο να αναρωτιόμαστε ποιος κυβερνάει αυτή τη χώρα τα τελευταία πέντε χρόνια, πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ.

ΣΥΝ

Τα εσωκομματικά της ΝΔ δεν αφορούν την ελληνική κοινωνία που βιώνει τις επιπτώσεις της κυβερνητικής πολιτικής, τονίζει το γραφείο Τύπου του ΣΥΝ σχολιάζοντας τη σημερινή ομιλία του Πρωθυπουργού, στην Κεντρική Επιτροπή της ΝΔ.

«Είδαμε σήμερα τον Πρωθυπουργό σε υψηλούς, είναι αλήθεια, τόνους να "μαλώνει" τους εσωκομματικούς αμφισβητίες του. Είναι μια εσωτερική συζήτηση που δεν μας αφορά. Πρωτίστως δεν αφορά την ελληνική κοινωνία που βιώνει τις επιπτώσεις της πολιτικής της κυβέρνησης Καραμανλή», αναφέρει ο ΣΥΝ στην ανακοίνωσή του και προσθέτει:

« Καμιά απομάκρυνση υπουργού ή κυβερνητικού συμβούλου, κανένας ενδεχομένως ανασχηματισμός δεν ενδιαφέρει τους εργαζόμενους, τη νεολαία, τους οικονομικά αδύνατους, όταν δεν αλλάζει το περιεχόμενο της εφαρμοζόμενης πολιτικής. Και η πολιτική της ΝΔ παραμένει το ίδιο ανάλγητη και αντικοινωνική».

ΛΑΟΣ

«Παρακολουθήσαμε σήμερα, μία ελλειμματική απολογία του κ. Καραμανλή, σε άλλους τόνους. Είδαμε μία "Θεσσαλονίκη", με περισσότερα κρεσέντο στον ίδιο ρυθμό. Με πολλά εγώ και ελάχιστες προτάσεις», δήλωσε ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Γ. Καρατζαφέρης.

KKE

«Δικαίωμά του είναι να μιλήσει ο κ. Καραμανλής στο εσωτερικό του κόμματός του, αλλά πέρα από το εσωτερικό του κόμματος, μίλησε ανοιχτά και καθαρά απέναντι στους επιχειρηματίες που ανταγωνίζονται μεταξύ τους ή και ενδεχομένως μία μερίδα των επιχειρηματιών που προσανατολίζεται ίσως να υποστηρίξει κάποια άλλη μορφή διακυβέρνησης», επεσήμανε η γενική γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, σχολιάζοντας την ομιλία του πρωθυπουργού στην ΚΕ της ΝΔ http://www.naftemporiki.gr/news/static/08/09/26/1569098.htm .

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή