Αναβάθμιση του Κυπέλου UEFA σε Europa League

Παρασκευή, 26 Σεπτεμβρίου 2008 15:26
EPA/CAROLINE BLUMBERG

A- A A+

Η εκτελεστική επιτροπή της UEFA ανακοίνωσε σήμερα και επισήμως την αλλαγή της ονομασίας και του τρόπου διεξαγωγής του Κυπέλλου UEFA, αρχής γενομένης από την αγωνιστική περίοδο 2009-10. Η νέα διοργάνωση θα ονομάζεται Europa League, θα έχει καινούριο σήμα, επίσημους χορηγούς, ενώ θα υπάρχει και κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων, στα πρότυπα του Τσάμπιονς Λιγκ.

Μετά την ολοκλήρωση των προκριματικών γύρων θα συμμετέχον 48 ομάδες, οι οποίες θα χωρίζονται σε δώδεκα ομίλους των τεσσάρων και θα δίνουν διπλούς αγώνες, όπως στο Τσάμπιονς Λιγκ. Οι δύο πρώτες από κάθε όμιλο, μαζί με τους τρίτους από τη φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ, θα προχωρούν στη φάση των «32» και από κει και πέρα θα διατηρηθεί το σύστημα των διπλών νοκ-άουτ αγώνων που υπάρχει και σήμερα.

Για αλλαγές, οι οποίες έχουν σκοπό να αναβαθμίσουν τη δεύτερη τη τάξει ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση, έκανε λόγο ο πρόεδρος της UEFA, Μισέλ Πλατινί: «Δίνει σε περισσότερους φιλάθλους, παίκτες και συλλόγους την ευκαιρία να ζήσουν τη συγκίνηση του ευρωπαϊκού διασυλλογικού ποδοσφαίρου. Είμαι πεπεισμένος ότι η καινούρια μορφή θα δώσει στην UEFA Europa League μία νέα ώθηση», τόνισε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις