Αμεση απάντηση Β. Μεϊμαράκη στον Π. Τατούλη

Παρασκευή, 26 Σεπτεμβρίου 2008 15:59
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΥΡΩΝΑ

A- A A+

Αμεση ήταν η απάντηση του υπουργού Εθνικής ¶μυνας, Βαγγέλη Μεϊμαράκη, στα όσα είπε κατά την ομιλία στη ΚΕ της ΝΔ, ο βουλευτής Πέτρος Τατούλης.

«Η ΝΔ έρχεται απο το 1974 και πάει μακριά και δεν χρειάζεται επανίδρυση. Δεν επιτρέπουμε σε κανέναν να λέει για επανίδρυση του κόμματος. Είμαστε κόμμα ανοικτό, όποιος θέλει έρχεται, αλλά όχι να μας επιβάλλει κανόνες. Δεν μπορεί μετά απο τόση συζήτηση που κάναμε, να έρχονται κάποιοι να λένε ότι πρέπει να αλλάξουμε το πρόγραμμα και να πάμε σε συνέδριο επανίδρυσης. Να προσαρμόσουμε το πρόγραμμα στις νέες ανάγκες ναι, αλλά δεν χρειάζεται συνέδριο γιαυτό», παρατήρησε ο κ. Μεϊμαράκης και πρόσθεσε:

«Κανείς δεν δέχεται μαθήματα ηθικής. Όλοι έχουμε ήθος. Προς τί οι παρεμβάσεις που δίνουν αφορμή παρερμηνειών; Γιατί δεν εξηγούν οι θεωρούμενοι απο τα ΜΜΕ ως "αντάρτες" ότι δεν αποδέχονται τον όρο αυτό;».

Ο υπουργός Αμυνας ζήτησε επίσης να τεθούν σε ψηφοφορία όλα τα θέματα που θα τεθούν στην ΚΕ, με πρώτο αυτό του εκτάκτου συνεδριου που πρότεινε ο κ. Τατούλης, «και να πειθαρχήσουμε όλοι σε αυτή την απόφαση», όπως σημείωσε.

Στέλνοντας σαφές μήνυμα στους διαφωνούντες, ο κ. Μεϊμαράκης τόνισε πως «δεν μπορούμε να δεχόμαστε την εισήγηση του προέδρου κι αφού συναποφασίσαμε, να πράτουμε άλλα, ανεξαρτήτως αν έχουμε άλλη άποψη». «Εμείς -συνέχισε- θα συνεχίσουμε κι όσοι μείνουν. Δεν μπορεί να πάει άλλο αυτό. Να μπουνε σε ψηφοφορία οι προτάσεις και όποιος διαφωνεί μετά οφείλει να παραιτηθεί».

Εξάλλου, ο κ. Μεϊμαράκης προειδοποίησε ότι μπορεί να έρθουν δυσκολότερες μετρήσεις για τη ΝΔ, αλλά «πρέπει να σταθούμε όρθιοι». «Το κεφάλι ψηλά. Έγιναν λάθη, εδώ είμαστε να τα διορθώσουμε», σημείωσε και υποστήριξε πως οι μετρήσεις δείχνουν μια αποσυσπείρωση της ΝΔ και όχι πτώση

«Ψηφίζουμε την πολιτική εισήγηση του προέδρου και προχωράμε. Να τεθεί σε ψηφοφορία η όποια πρόταση και απο τη Δευτέρα να βγουμε στα πεζοδρόμια να πείσουμε τους πολίτες για την τρίτη τετραετία», κατέληξε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή