Αρχιεπίσκοπος Κύπρου: Είμαστε αντίθετοι με τα κοντραμπάντο

Δευτέρα, 29 Σεπτεμβρίου 2008 11:37
UPD:11:42
A- A A+

Την αντίθεσή του με τις δοσοληψίες, στις οποίες φέρεται να εμπλέκεται η Μονή Βατοπεδίου, εξέφρασε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος Β', ο οποίος ζήτησε να σταματήσουν αμέσως οι δραστηριότητες αυτές και να επιστρέψει η Μονή ό,τι έχει πάρει και δεν της ανήκει.

Αυτά που συνέβησαν στην Ελλάδα, με προεξέχουσα την Ιερά Μονή Βατοπεδίου, «δεν μας βρίσκουν σύμφωνους και καταδικάζουμε αυτές τις δοσοληψίες», τόνισε ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Κύπρου και πρόσθεσε λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δεν μπορεί κάτι που αξίζει 10 η Μονή να το παίρνει με 1. Φαίνεται αμέσως ότι η δοσοληψία δεν είναι σωστή, για να μην πω ότι είναι κλοπή».

Η Εκκλησία δεν είναι μόνο θρησκευτικός οργανισμός, είναι και φιλανθρωπικός και κοινωνικός και πολιτιστικός και εθνικός. Όταν εργάζεται κανείς σε παρά πολλούς τομείς, χρειάζεται να έχει και οικονομικό υπόβαθρο, σημείωσε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου, ωστόσο όπως υπογράμμισε, «είμεθα αντίθετοι με αυτά τα κοντραμπάντο».

Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κάλεσε τον ηγούμενο της Ιεράς Μονής Βατοπεδίου, Εφραίμ, καθώς και το ηγουμενοσυμβούλιο, να αντιμετωπίσουν την κατάσταση με νηφαλιότητα. Όπως είπε, δεν είναι ντροπή, μάλλον είναι προς τιμή τους να επιστρέψουν όσα έχουν πάρει εκτός της λελογισμένης τιμής. «Θέλει αρετή και τόλμη για να κάνει κανείς κάτι τέτοιο, εμείς όμως τους καλούμε να τολμήσουν να το κάνουν, γιατί η Εκκλησία δεν θέλει χρήματα να στοιβάζει στις τράπεζες ή να λέει ότι είναι πλούσια».

«Αν έχουν το θάρρος να επανορθώσουν τα σφάλματά τους, τότε τους αξίζουν και συγχαρητήρια», υποστήριξε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή