Στο Ωδείο Αθηνών προσωρινά το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης

Δευτέρα, 29 Σεπτεμβρίου 2008 12:54
UPD:18:14
A- A A+

Την παρουσίαση της προσωρινής εγκατάστασης του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης στο κτίριο του Ωδείου Αθηνών, έως ότου ολοκληρωθούν οι εργασίας του υπό ανάπλαση του κτιρίου Φιξ, που θα αποτελέσει τη μόνιμη στέγη του, έκανε σήμερα ο υπουργός Πολιτισμού, Μιχάλης Λιάπης.

Για την εκθεσιακή λειτουργία του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης, έχει παραχωρηθεί το κτίριο Β με χώρους συνολικού εμβαδού περίπου 2.000 τ.μ., οι οποίοι διαμορφωθήκαν, ειδικά για την παρουσίαση περιοδικών εκθέσεων, έργων από τη μόνιμη συλλογή του Μουσείου, καθώς και την πραγματοποίηση των εκπαιδευτικών του δράσεων. Παράλληλα, διαμορφώθηκε ένα media lounge, στο οποίο θα παρουσιάζονται εκθέσεις online, και πειραματικές μορφές τέχνης, όπως βίντεο, ηχητικά και διαδικτυακά έργα, καθώς και ένα αναγνωστήριο. Στο κτίριο Α που πρόκειται να διαμορφωθεί σύντομα, θα στεγαστούν οι υπηρεσίες του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης.

Όπως είπε ο κ. Λιάπης, η προσωρινή εγκατάσταση του Μουσείου στο κτίριο του Ωδείου Αθηνών, που σηματοδοτεί μια νέα αρχή για την οκτάχρονη ιστορία του Μουσείου, επιλύει το τεράστιο στεγαστικό πρόβλημά του, επιτρέποντάς του να συνεχίσει ανελλιπώς την μουσειακή του δραστηριότητα μέχρι το 2010, οπότε θα εγκατασταθεί στο δικό του κτίριο.

Προτεινόμενα για εσάς