ΥΠΑ: Ερευνα για το πρόβλημα με την προσγείωση δύο αεροσκαφών στη Μυτιλήνη

Δευτέρα, 29 Σεπτεμβρίου 2008 14:59
A- A A+

Έρευνα για το πρόβλημα που δημιουργήθηκε σήμερα το πρωί με την προσγείωση δύο αεροσκαφών στον Κρατικό Αερολιμένα Μυτιλήνης, λόγω απουσίας ελεγκτή εναέριας κυκλοφορίας, διενεργεί η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, έπειτα από εντολή του υπουργού Μεταφορών, Κ. Χατζηδάκη.

Όπως διευκρινίστηκε από την ΥΠΑ, στις 06:30 πμ είχε προγραμματιστεί στο αεροδρόμιο της Μυτιλήνης η άφιξη των πτήσεων SVK 2050 από τη Σλοβακία και OAL 570 από Αθήνα. Η ώρα έναρξης λειτουργίας του αερολιμένα ήταν 05:30 πμ, όμως ο ελεγκτής εναερίου κυκλοφορίας της πρωινής βάρδιας, καθυστέρησε να προσέλθει στον αερολιμένα και όταν τα δύο αεροσκάφη προσέγγισαν το αεροδρόμιο, κατευθύνθηκαν στον εναέριο χώρο αναμονής (holding), και τον απόλυτο έλεγχο των πτήσεων ανέλαβε το Κέντρο Ελέγχου Περιοχής Αθηνών (ΚΕΠΑΘ).

Σύμφωνα με την ΥΠΑ, η αναμονή διήρκεσε 25-30 λεπτά και στο διάστημα αυτό τα δύο αεροπλάνα κινούντο με απόλυτη ασφάλεια.

Εν τω μεταξύ, έτερος ελεγκτής ανέλαβε καθήκοντα και τα δύο αεροπλάνα προσγειώθηκαν στις 06:57 και 07:04 πμ.

Με εντολή του υπουργού Μεταφορών και Επικοινωνιών, Κωστή Χατζηδάκη, η ΥΠΑ διέταξε και διενεργεί ήδη έρευνα για το περιστατικό, για να αποδοθούν ευθύνες όπου υπάρχουν, ενώ παράλληλα ζήτησε συγνώμη από τους επιβάτες των δύο πτήσεων για την ταλαιπωρία που υπέστησαν.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή