Ιταλία: Επέστρεψαν οι τέσσερις Ιταλοί τουρίστες που είχαν απαχθεί στην Αίγυπτο

Τρίτη, 30 Σεπτεμβρίου 2008 08:56
EPA/TONINO DI MARCO

A- A A+

Επέστρεψαν στην πατρίδα τους - το Τορίνο - οι πέντε Ιταλοί που είχαν απαχθεί μαζί με άλλους 15 τουρίστες στην Αίγυπτο στις 19 Σεπτεμβρίου, μετέδωσε το ραδιόφωνο της RAI.

«Δεν μας κακομεταχειρίστηκαν, αλλά φοβηθήκαμε. Κάποια στιγμή πιστέψαμε πως όλα είχαν τελειώσει...», δήλωσαν στους δημοσιογράφους, σύμφωνα με το πρακτορείο ANSA.

Οι Ιταλοί, τρεις άντρες και δύο γυναίκες ηλικίας από 48 ως 72 ετών, έφτασαν στην Ιταλία με στρατιωτικό αεροπλάνο, αφού πρώτα υποβλήθηκαν σε ιατρικές εξετάσεις στο Κάϊρο.

Συνολικά 11 δυτικοί τουρίστες - πέντε Γερμανοί, τέσσερις Ιταλοί και ένας Ρουμάνος - και οι Aιγύπτιοι συνοδοί τους είχαν απαχθεί από τέσσερις ένοπλους μασκοφόρους ενώ πραγματοποιούσαν σαφάρι στην έρημο σε απομακρυσμένη περιοχή των συνόρων και στη συνέχεια τους μετέφεραν μέσα στο έδαφος του Σουδάν.

Ο σουδανικός στρατός είχε ανακοινώσει την Κυριακή ότι σκότωσε τον αρχηγό των απαγωγέων καθώς και άλλους πέντε ενόπλους στη διάρκεια μάχης κοντά στα σύνορα Αιγύπτου - Λιβύης, αλλά είχε προσθέσει πως οι όμηροι βρίσκονται στο Τσαντ και τους φυλάνε 30 ένοπλοι.

Αιγύπτιος αξιωματούχος των δυνάμεων ασφαλείας δήλωσε πως οι απαγωγείς είχαν απαιτήσει λύτρα 6 εκατομμυρίων ευρώ. Τόσο η Αίγυπτος, όσο και η Ιταλία ανακοίνωσαν ότι δεν πλήρωσαν λύτρα.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή