ΠΑΣΟΚ: Ερώτηση στον ΥΠΟΙΟ για τις εκτιμήσεις της Eurostat σχετικά με το έλλειμμα

Τρίτη, 30 Σεπτεμβρίου 2008 14:06
UPD:14:22
A- A A+

Ερώτηση και αίτηση κατάθεσης εγγράφων, κατέθεσαν σήμερα πέντε βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, προς τον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών, σχετικά με τα αποτελέσματα της επίσκεψης κλιμακίου της Eurostat.

Πιο συγκεκριμένα στην ερώτηση του ΠΑΣΟΚ γίνεται λόγος για «προχειρότητα και αναποτελεσματικότητα της κυβέρνησης στην άσκηση οικονομικής πολιτικής, τακτική η οποία έχει φέρει την ελληνική οικονομία στα πρόθυρα δημοσιονομικής κατάρρευσης».

« Διεθνείς οργανισμοί και οίκοι αξιολόγησης αμφισβητούν τις προβλέψεις της Κυβέρνησης και την αξιοπιστία των δημοσιονομικών στοιχείων θέτοντας ερωτήματα σχετικά με το ύψος των ελλειμμάτων τόσο του 2007 όσο και του 2008», τονίζουν οι βουλευτές και καλούν τον κ. Αλογοσκούφη να απαντήσει στα ακόλουθα ερωτήματα:

1. Ποια είναι τα συγκεκριμένα στοιχεία/ εκτιμήσεις που αμφισβητήθηκαν από την πλευρά της Eurostat και τέθηκαν προς συζήτηση κατά τη πρόσφατη επίσκεψη του κλιμακίου της στην Αθήνα; (Να κατατεθεί το σύνολο της σχετικής αλληλογραφίας και η agenda από τις συναντήσεις των ελληνικών αρχών με το κλιμάκιο της Eurostat).

2. Ποια ήταν τα επιχειρήματα και ποιες οι θέσεις των ελληνικών αρχών στα θέματα που έθεσε η Eurostat και ποια από αυτά έγιναν αποδεκτά από την πλευρά της Eurostat;

3. Για το 2008, ποια στοιχεία εκτέλεσης του Κρατικού Προϋπολογισμού δόθηκαν στη Eurostat και με βάση ποιες εκτιμήσεις, ως προς την εκτέλεση του Προϋπολογισμού για το σύνολο του έτους, ελήφθησαν τα συγκεκριμένα πρόσφατα μέτρα από την πλευρά της κυβέρνησης;

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή