ΠΑΣΟΚ: Ανίσχυρος ο πρωθυπουργός, όμηρος εσωκομματικών προβλημάτων

Τρίτη, 30 Σεπτεμβρίου 2008 15:37
UPD:16:14
A- A A+

Ο κ. Καραμανλής απέδειξε σήμερα πως είναι ανίσχυρος και όμηρος εσωκομματικών προβλημάτων, τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, σχολιάζοντας την απόφαση διαγραφής του βουλευτή Δράμας, Σταύρου Δαϊλάκη, από την ΚΟ της ΝΔ.

«Με την απομάκρυνση του κ. Δαϊλάκη, ο κ. Καραμανλής σήμερα έστειλε ένα ξεκάθαρο μήνυμα: Όταν οι υπουργοί αποκαλύπτονται, τους καλύπτει. Όταν οι βουλευτές αποκαλύπτουν, τους διαγράφει», παρατήρησε χαρακτηριστικά ο κ. Παπακωνσταντίνου.

Γ. Παπακωνσταντίνου: Ομηρος των εσωκομματικών του προβλημάτων ο Πρωθυπουργός

Γ. Παπακωνσταντίνου: Ομηρος των εσωκομματικών του προβλημάτων ο Πρωθυπουργός

Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε τον πρωθυπουργό για κάλυψη «ενόχων υπουργών των σκανδάλων» στη ΔΕΘ, ενώ μετά όπως είπε, «έδιωξε τον κ. Δαϊλάκη, όπως είχε κάνει και με τον κ. Πολύζο».

«Ο ελληνικός λαός -τόνισε- δεν χρειάζεται ένα πρωθυπουργό που καλύπτει παρανομούντες υπουργούς και διώχνει όποιον τολμάει να το λέει». «Οι Έλληνες δεν θέλουν έναν πρωθυπουργό, που ασχολείται με τα δικά του προβλήματα, αντί να προσπαθεί να λύσει τα δικά τους. Θέλουν έναν πρωθυπουργό και μία κυβέρνηση που νοιάζεται και λύνει τα καθημερινά προβλήματα του Έλληνα πολίτη», κατέληξε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ.

Ερωτηθείς εξάλλου αν η διαγραφή Δαϊλάκη εντάσσεται σε κάποιο σχέδιο, ώστε ο βουλευτής Δράμας να χρησιμοποιηθεί ως «καβάντζα» από την κυβέρνηση, ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου είπε: «Εκείνο για το οποίο μπορώ να σας διαβεβαιώσω, είναι ότι οι Έλληνες πολίτες δεν έχουν άλλες "καβάντζες" ... Έχουν χάσει την υπομονή τους, με μία κυβέρνηση η οποία προσπαθεί να περισώσει μια ισχνή κοινοβουλευτική πλειοψηφία, και δεν επιχειρεί στο ελάχιστο να πληρώσει την αποστολή, για την οποία την εξέλεξε ο Ελληνικός λαός: να λύσει τα προβλήματά του».

Σε ερώτηση τέλος, αν το ΠΑΣΟΚ θα καλούσε όσους βουλευτές της ΝΔ διαφωνούν με την πολιτική Καραμανλή, να ρίξουν την κυβέρνηση, ο κ. Παπακωνσταντίνου απάντησε ότι «δεν είναι ο ρόλος ενός κόμματος να καλεί βουλευτές άλλου κόμματος για υποδείξεις». «Εμείς στους πολίτες απευθυνόμαστε. Ο κ.Καραμανλής ας αναλάβει τις ευθύνες του», κατέληξε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή