ΠΑΣΟΚ: «Αντι-ασφαλιστική μεταρρύθμιση με νόμο καρμανιόλα»

Τρίτη, 30 Σεπτεμβρίου 2008 16:26
UPD:16:28
A- A A+

«Αντι-ασφαλιστική μεταρρύθμιση με νόμο καρμανιόλα που περικόπτει τα ασφαλιστικά δικαιώματα», χαρακτήρισε την ενοποίηση των ασφαλιστικών ταμείων σε συνέντευξη Τύπου το ΠΑΣΟΚ η πολιτική εκπρόσωπος του κόμματος για θέματα Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, Εύη Χριστοφιλοπούλου.

Η σκληρή κριτική του ΠΑΣΟΚ για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση που προωθεί το υπουργείο Απασχόλησης συνεχίστηκε, με την κ. Χριστοφιλοπούλου να υπογραμμίζει ότι εκπρόσωποι του κόμματος που επισκέφθηκαν τα ασφαλιστικά ταμεία ΤΕΑΙΤ και ΤΑΥΤΕΚΩ «βρέθηκαν αντιμέτωποι με μια εικόνα οργανωτικής παρωδίας, οικονομικής τραγωδίας και ασφαλιστικής κοροϊδίας».

«Μόνο αυτές οι λέξεις θα μπορούσαν να περιγράψουν τις ενοποιήσεις των Ασφαλιστικών Ταμείων, έτσι όπως τις προχωράει η Κυβέρνηση», πρόσθεσε.

Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ μίλησε επίσης για οικονομική δυσπραγία των ταμείων, καθώς, όπως είπε, τα χρέη των οποίων συνεχώς αυξάνονται, τα αποθεματικά τους και η περιουσία τους μειώνονται καθημερινά και η ταλαιπωρία των ασφαλισμένων και των συνταξιούχων, εντείνεται κάθε μέρα.

Η κ. Χριστοφιλοπούλου μίλησε επίσης για μια «χαώδη κατάσταση αταξίας» στα δύο ταμεία, η οποία παρατηρήθηκε κατά την πρωινή επίσκεψη σε αυτά.

«Μιλάμε για μια οργανωτική παρωδία», είπε και τόνισε ότι «μέχρι χτες βράδυ, δεν είχαν καν διοριστεί όλα τα Διοικητικά Συμβούλια των νέων Ταμείων».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή