ΠΑΣΟΚ: Πρόταση νόμου για Βιστωνίδα και Βατοπέδιο

Τρίτη, 30 Σεπτεμβρίου 2008 18:18
UPD:18:23
A- A A+

Πρόταση νόμου για τη ρύθμιση των θεμάτων που αφορούν την κυριότητα της λίμνης Βιστωνίδας και των παραλίμνιων εκτάσεων και την ανταλλαγή των ακινήτων μεταξύ του Δημοσίου και της Μονής Βατοπεδίου κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ.

Μεταξύ άλλων προβλέπεται:

- Η ανάκληση όλων των διοικητικών πράξεων που σχετίζονται άμεσα ή έμμεσα με τη διοικητική αναγνώριση της κυριότητας της Μονής Βατοπεδίου επί της λίμνης Βιστωνίδας και των παραλίμνιων εκτάσεων.

- Η απευθείας εκ του νόμου ανάκληση των διοικητικών πράξεων που αφορούν άμεσα ή έμμεσα την ανταλλαγή ποσοστών κυριότητας της λίμνης με ακίνητα του Δημοσίου, μέσω της Κτηματικής Εταιρίας του Δημοσίου (ΚΕΔ).

- Ακύρωση όλων των δικαιοπραξιών και των συμβαιολογραφικών πράξεων με τις οποίες συντελέστηκε η ανταλλαγή ακινήτων μεταξύ του Δημοσίου, μέσω της ΚΕΔ, και της Μονής Βατοπεδίου.

- Επαναφορά της κατάστασης ως προς όλα τα ακίνητα (λίμνη Βιστωνίδα και ανταλλαγέντα) στο σημείο που βρισκόταν πριν την έκδοση των σχετικών διοικητικών πράξεων και τη σύναψη των συνακόλουθων δικαιοπραξιών.

Σε συνέντευξη τύπου που έδωσαν ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος και οι Δημήτρης Ρέππας και Ντίνος Ρόβλιας κάλεσαν τόσο τα κόμματα της αντιπολίτευσης να ψηφίσουν την πρόταση τους, όσο και την κυβέρνηση να την κάνει αποδεκτή.

«Το ΠΑΣΟΚ αναλαμβάνει την πρωτοβουλία αυτή, τη μέρα που η κυβέρνηση υφίσταται μια πολιτική και κοινοβουλευτική δοκιμασία, φτάνοντας στα όρια αντοχής της» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Βενιζέλος.

Τα στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης έκαναν επίσης λόγο για απαράδεκτη αδράνεια της κυβέρνησης και υποστήριξαν ότι «ο πρωθυπουργός αρέσκεται στους ισχυρισμούς του ότι η Δικαιοσύνη εξετάζει την υπόθεση χωρίς να διαβιβάζει το φάκελο στη Βουλή για να αποκαλυφθούν οι ένοχοι του τεράστιου αυτού σκανδάλου» για το οποίο, όπως ανέφεραν, υπάρχουν τεράστιες πολιτικές και ποινικές ευθύνες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή