Πρόγνωση καιρού

Πέμπτη, 02 Οκτωβρίου 2008 06:04
A- A A+

ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ στη Δυτική, την Κεντρική και τη Βόρεια Ελλάδα, οι οποίες στα δυτικά θα είναι ισχυρές, προβλέπει για σήμερα Πέμπτη η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και πρόσκαιρες καταιγίδες αρχικά στη Δυτική και Κεντρική Μακεδονία και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές, πιθανώς ισχυρές στα ανατολικά. Ανεμοι: Νότιοι 3 με 5 και από το μεσημέρι στα ανατολικά τοπικά 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 9 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

* Δυτική Ελλάδα: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες που τοπικά θα είναι ισχυρές. Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 5 και πρόσκαιρα στο Ιόνιο το πρωΐ 6 Μποφόρ, που βαθμιαία θα γίνουν δυτικοί νοτιοδυτικοί μέχρι 5 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 10 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Νεφώσεις με τοπικές βροχές. Πρόσκαιρες καταιγίδες στις βορειότερες περιοχές. Ανεμοι: Αρχικά νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 Μποφόρ, που βαθμιαία θα στραφούν σε νότιους νοτιοδυτικούς. Θερμοκρασία: Από 11 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Παροδικές νεφώσεις με πιθανότητα για λίγες πρόσκαιρες βροχές. Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 5 και τοπικά 6 Μποφόρ που μετά το μεσημέρι θα γίνουν νοτιοδυτικοί με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία: Από 18 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στην Κρήτη, η μεγίστη θερμοκρασία θα είναι δύο με τρεις βαθμούς υψηλότερη.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Τοπικές νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν βροχές και τοπικές καταιγίδες στις βορειότερες περιοχές. Ανεμοι: Νότιοι 4 με 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 15 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρης βροχής. Ανεμοι: Νότιοι 3 με 4 και πρόσκαιρα 5 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 15 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Νεφώσεις με βροχή και πιθανόν καταιγίδα. Σταδιακή βελτίωση από το βράδυ. Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 4 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 13 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και πρόσκαιρες καταιγίδες στα δυτικά, τη Θράκη και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, προβλέπει για αύριο Παρασκευή η ΕΜΥ. Στην υπόλοιπη χώρα παροδικές νεφώσεις με πιθανότητα για λίγες τοπικές βροχές στη Μακεδονία και τη Θεσσαλία. Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια και ανατολικά πελάγη τοπικά 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΠΗΓΗ: Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ)

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή