ΠΑΣΟΚ: «Αποτέλεσμα των πολιτικών της ΝΔ η οικονομική κρίση»

Πέμπτη, 02 Οκτωβρίου 2008 09:59
UPD:10:00
A- A A+

H ελληνική οικονομία βρέθηκε στο επίκεντρο της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε χθες Τετάρτη, από το ΠΑΣΟΚ, υπό την προεδρία του Προέδρου του κόμματος, Γιώργου Παπανδρέου.

Κατά τη σύσκεψη ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανέπτυξε ένα σχέδιο εξόδου από την οικονομική κρίση, που, όπως είπε, «μαστίζει τη χώρα», ενώ της ευθύνες αυτής πρόσαψε στην πολιτική της ΝΔ.

«Η κρίση είναι αποτέλεσμα των πολιτικών της Νέας Δημοκρατίας, πολιτικών που μεταφέρουν πλούτο από τους πολλούς στους λίγους, υπονομεύουν το κοινωνικό κράτος, ακυρώνουν τις αναπτυξιακές προοπτικές της χώρας», τόνισε ο κ. Παπανδρέου.

Στόχος του ΠΑΣΟΚ, όπως είπε, είναι να προωθήσει ένα σχέδιο που θα παρέχει σιγουριά και ασφάλεια στον πολίτη, με την άμεση υιοθέτηση μέτρων για την προστασία των δανειοληπτών και με πρωτοβουλίες ανακούφισης των ασθενέστερων. Δεύτερος στόχος, είναι η θωράκιση της Ελληνικής οικονομίας απέναντι στη διεθνή χρηματοπιστωτική κρίση και τρίτος στόχος, είναι οι πρωτοβουλίες σε Ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε επίσης την κυβέρνηση ότι «επιχειρεί να βρει άλλοθι για την αποτυχία των δικών της πολιτικών στη διεθνή χρηματοπιστωτική κρίση… και ότι δεν είναι αντάξια των περιστάσεων», ενώ πρόσθεσε ότι «δεν έχει ούτε σχέδιο ούτε τη βούληση να διαχειριστεί τη δύσκολη σημερινή συγκυρία που βιώνουν οι πολίτες».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή