Μαυροβούνιο-Σερβία: Επί τάπητος το θέμα του Κοσόβου

Πέμπτη, 02 Οκτωβρίου 2008 10:04
A- A A+

Η μονομερής ανακήρυξη της ανεξαρτησίας του Κοσόβου, το ζήτημα της διπλής υπηκοότητας, καθώς και άλλα θέματα που αφορούν την οικονομική συνεργασία μεταξύ Μαυροβουνίου και Σερβίας συζητήθηκαν στη συνάντηση που είχαν χθες, στην Ποντγκόριτσα, οι πρωθυπουργοί των δύο χωρών, κ.κ. Μίλο Τζουκάνοβιτς και Μίρκο Τσβέτκοβιτς αντίστοιχα.

Ο κ. Τσβέτκοβιτς, ο οποίος πραγματοποίησε την πρώτη του επίσκεψη στο Μαυροβούνιο με την ιδιότητα του πρωθυπουργού, ενημέρωσε τον κ. Τζουκάνοβιτς για τις προσδοκίες της Σερβίας σε ό,τι αφορά το ζήτημα του Κοσόβου.

Από την πλευρά του, ο κ. Τζουκάνοβιτς διαβεβαίωσε το συνομιλητή του ότι το Μαυροβούνιο θα συνεχίσει να τηρεί μια πολύ υπεύθυνη θέση στο ζήτημα του Κοσόβου και θα ακολουθήσει τα στρατηγικά κρατικά συμφέροντά του στο συγκεκριμένο θέμα.

Οι κ.κ. Τσβέτκοβιτς και Τζουκάνοβιτς συζήτησαν επίσης και για τις διαπραγματεύσεις για το ενδεχόμενο μιας συμφωνίας για διπλή υπηκοότητα μεταξύ των δύο χωρών.

Οι δύο πρωθυπουργοί συμφώνησαν ακόμη ότι η σταθερότητα και η ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων είναι προς όφελος όχι μόνο της ίδιας της περιοχής, αλλά και ολόκληρης της Ευρώπης.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή