Τα κυπριακά και διεθνή ΜΜΕ για το νέο θρίαμβο της Ανόρθωσης

«Ταβάνι της Ανό μονάχα ο ουρανός»
Πέμπτη, 02 Οκτωβρίου 2008 10:45
UPD:11:58
A- A A+

Παροξυσμός στα κυπριακά ΜΜΕ μετά το νέο θρίαμβο της Ανόρθωσης επί ελληνικής ομάδας, αυτή τη φορά επί του Παναθηναϊκού για τη φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ. «Ταβάνι της Ανό μονάχα ο ουρανός», γράφει χαρακτηριστικά ο κυπριακός Τύπος εγκωμιάζοντας το συγκρότημα του Τιμούρ Κετσπάγια. Για ιστορική νίκη κάνει λόγο το Γαλλικό Πρακτορείο, ενώ το CNN αναφέρει: «Η κυπριακή ομάδα συνέχισε την πορεία-έκπληξη της».

Την ομάδα της Αμμοχώστου συνεχάρη για τη μεγάλη νίκη της -την πρώτη της στη φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ- και ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας. Μετά το τέλος του αγώνα, τον οποίο και παρακολούθησε, ο κ. Χριστόφιας δήλωσε: «Ενα μεγάλο μπράβο στην Ανόρθωση, η οποία θα μας κακοφανήσει, αν δεχθεί ποτέ ήττα σε αυτό το Τσάμπιονς Λίγκ».

Ο πρόεδρος Χριστόφιας τόνισε ότι οι παίκτες της Ανόρθωσης έπαιξαν σωστά και παρά το γεγονός ότι σε κάποια φάση ο Παναθηναϊκός έλεγχε τον αγώνα, ήρθαν τα τέρματα και η μάχη κερδήθηκε και στο γήπεδο και στην κερκίδα.

Αναλυτικά κάποιες από τις αναφορές των κυπριακών ΜΜΕ:

Shoot and goal: "Νύχτα μαγική κι ονειρεμένη για την Ανόρθωση και το κυπριακό ποδόσφαιρό γενικότερα. Την ιστορική ημέρα της ανεξαρτησίας της Κύπρου, η πρωταθλήτριά μας έγραψε ολόχρυση σελίδα για μια ακόμη πρόκριση στο Τσάμπιονς Λιγκ κερδίζοντας τον Παναθηναϊκό με 3-1! Ενα σκορ που «τρέλανε» από χαρά πέραν των 20 χιλιάδων οπαδών!"

Kerkida.net: "Ακόμη μία ώριμη και πανέξυπνη εμφάνιση της ΑΝΟΡΘΩΣΗΣ σε Ευρωπαικό αγώνα. Οι Πρωταθλητές με δύο γρήγορα τέρματα στο ξεκίνημα και σωστή τακτική μετά το 2-1 έφθασε στο 3-1 και πέτυχε ακόμη μία τεράστια επιτυχία που την βάζει στην διεκδίκηση ακόμη και της πρόκρισης στους 16!!!! Η ΑΝΟΡΘΩΣΗ έκανε και πάλι νεο εκπληκτικό αποτέλεσμα.. Πέρασε ΠΡΩΤΗ στην βαθμολογια ΜΕ ΑΝΤΙΠΑΛΟΥΣ ΙΝΤΕΡ,ΒΕΡΝΤΕΡ ΚΑΙ ΠΑΟ!!!"

Πολίτης sports: "Συνηθισμένο φαινόμενο πάει να κάνει τις ονειρικές βραδιές η Ανόρθωση! Η ομάδα της Κύπρου κέρδισε 3-1 τον Παναθηναϊκό στο ΓΣΠ το βράδυ της Τετάρτης για τον β’ όμιλο του Champions League και με τέσσερις βαθμούς σε δύο παιχνίδια στρογγυλοκάθεται στην κορυφή του ομίλου! Πλέον βάζει και γερή υποψηφιότητα για πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης ή στο κύπελλο UEFA! Μάλιστα το 3-1 ενδέχεται να δώσει και σημαντικό πλεονέκτημα σε περίπτωση ισοβαθμίας στο τέλος".

Protathlima: "Ιδανικό ξεκίνημα στους εντός έδρας αγώνες, στη φάση των ομίλων του Τσιάμπιονς Λήγκ, έκανε το βράδυ της Τετάρτης η Ανόρθωση. Οι πρωταθλητές Κύπρου "εκτέλεσαν" αυτή την φορά με σκορ 3-1 τον Παναθηναϊκό στο ΓΣΠ, καταφέρνοντας μάλιστα να πλασαριστούν στην πρώτη θέση του Β' ομίλου, αφού στον άλλο αποψινό αγώνα η Ίντερ έφερε ισοπαλία 1-1 με την Βέρντερ στο Μιλάνο".

Μερικά από τα πρωτοσέλιδα του κυπριακού Τύπου:

SportDay Κύπρου: «Είναι μαγεία αυτή η «κυρία-γονάτισε και τον ΠΑΟ με το επιβλητικό και δίκαιο 3-1».

ΑΛΗΘΕΙΑ: Ανόρθωση και πάσης Ευρώπης.

ΜΑΧΗ (κύριο θέμα πρώτης σελίδας) «Θρίαμβος και πρωτιά στον όμιλο»

ΠΟΛΙΤΗΣ: «ΑΝΟ: Μας τρέλανε!»

ΣΗΜΕΡΙΝΗ: «Η Ανόρθωση τρέλανε την Ευρώπη»

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ (στην κορυφή της πρώτης σελίδας): «Η «Κυρία» επικεφαλής του ομίλου?Συνεχίζεται το ταξίδι στο όνειρο».

ΧΑΡΑΥΓΗ: «Εκτέλεση?εν ψυχρώ».

CYPRUS MAIL: «Η Ανόθρωση γιορτάζει την πρώτη νίκη στους ομίλους-Οι Κύπριοι πρωταθλητές ανατρέπουν τον Παναθηναϊκό?»

Η Τουρκοκυπριακή «Κίπρις»: «Το θαύμα της Ανόρθωσης».

Από τα διεθνή μέσα ενημέρωσης:

ΓΑΛΛΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ: «Η Ανόρθωση πέτυχε ιστορική νίκη, βουλιάζοντας τον Παναθηναϊκό».

Goal.com: "Η Ανόρθωση σόκαρε τον Παναθηναϊκό".

Aljazeera.com: "Η Ανόρθωση και η Κλουζ πέτυχαν εκπλήξεις".

O’Jogo (Βραζιλία): "Η Ανόρθωση προηγείται μαζί με την Ίντερ".

Skysports: "Εντός έδρας χαρά για Ανόρθωση".

Ajansspor (Τουρκία): "Συνεχίζουν το όνειρο".

CNN: "Η κυπριακή ομάδα συνέχισε την πορεία-έκπληξη της".

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις