ΠΑΣΟΚ: «Χιλιοειπωμένες ανακοινώσεις» από τον Κ. Καραμανλή

Πέμπτη, 02 Οκτωβρίου 2008 16:18
A- A A+

Νέες επικρίσεις κατά της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού διατύπωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπακωνσταντίνου, σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της σημερινής συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου.

«¶νθρακες ο θησαυρός» σημείωσε χαρακτηριστικά, υποστηρίζοντας πως ο κ. Καραμανλής «εξαντλείται σε γενικολογίες, σπασμωδικές κινήσεις, σε χιλιοειπωμένες ανακοινώσεις και είναι καταφανώς κατώτερος των περιστάσεων».

Ο κ. Παπακωνσταντίνου κατηγόρησε το κυβερνών κόμμα για καθυστέρηση σε ό,τι αφορά το επίδομα θέρμανσης και την προστασία των δανειοληπτών, ενώ επανέλαβε πως ο πρωθυπουργός βρίσκει άλλοθι στη διεθνή κρίση για τις αποτυχίες της δικής της πολιτικής.

Τονίζοντας πως «σήμερα χρειάζεται νηφαλιότητα, σχέδιο, ευρύτατες κοινωνικές συναινέσεις και πρωτοβουλίες, τις οποίες αναλαμβάνει το ΠΑΣΟΚ», σημείωσε πως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι έτοιμο για εκλογές επαναλαμβάνοντας τη θέση του κινήματος για προσφυγή στις κάλπες το συντομότερο, αλλά «χωρίς παραγραφή και με απόδοση ευθυνών στα σκάνδαλα που υπάρχουν».

Ο κ. Παπακωνσταντίνου προανήγγειλε το επόμενο διάστημα την κατάθεση πρότασης νόμου που περιλαμβάνει το έκτακτο επίδομα αλληλεγγύης, τη θεσμοθέτηση του επιδόματος θέρμανσης και την επιστροφή του ΦΠΑ στους αγρότες.

Τέλος, ερωτηθείς αν μετά τις σημερινές δηλώσεις του πρωθυπουργού, εξακολουθούν να ισχύουν τα σενάρια πρόωρων εκλογών ή ανασχηματισμού, ή μετατίθενται μετά την ψήφιση του προϋπολογισμού, ο κ.Παπακωνσταντίνου απάντησε πως από τη στιγμή που δεν άλλαξε κάτι «στον τρόπο που ζει ο Ελληνας πολίτης δεν έχει απομακρυνθεί απολύτως τίποτα».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή