Πούτιν: «Λυπηρή ενέργεια η παράδοση ουκρανικών όπλων στη Γεωργία»

Πέμπτη, 02 Οκτωβρίου 2008 17:25
REUTERS/SERGEI KARPUKHIN

A- A A+

Για παράδοση όπλων στη Γεωργία κατά τη διάρκεια της συγκρούσεων τον Αύγουστο κατηγόρησε την Ουκρανία ο Ρώσος πρωθυπουργός Βλαντίμιρ Πούτιν, κάνοντας λόγο για «πολύ λυπηρή» ενέργεια.

«Είναι μία ιδιαίτερη κατάσταση. Σε παρόμοιες περιπτώσεις, τα κράτη φέρονται φυσιολογικά με μεγαλύτερη αυτοσυγκράτηση» δήλωσε στους δημοσιογράφους κατά την έναρξη της συνάντησής του με την Ουκρανή ομόλογό του Γιούλια Τιμοσένκο.

Η ρωσική εφημερίδα Ιζβέστια δημοσιεύει σήμερα έρευνα σύμφωνα με την οποία ο Ουκρανός πρόεδρος Βίκτορ Γιούσενκο έδωσε εντολή να πουληθούν όπλα στη Γεωργία για την επίθεσή της στις αρχές Αυγούστου κατά της αποσχισθείσας περιοχής της της Νότιας Οσετίας, την οποία υποστηρίζει η Ρωσία.

«Η κατάσταση γύρω από την κρίση στη Γεωργία εξελίσσεται με δύσκολο τρόπο. Εμείς επιθυμούμε με όλη μας την καρδιά μια ειρηνική λύση» δήλωσε η Γιούλια Τιμοσένκο.

«Θέλουμε να επικρατήσει εκ νέου η ειρήνη και η ηρεμία. Πιστεύω ότι αυτό εύχεστε και εσείς» πρόσθεσε αναφερόμενη στον Πούτιν.

Σημειώνεται πως η ουκρανική προεδρία είχε κατηγορήσει τον Αύγουστο την Τιμοσένκο ότι συνήψε μυστικές συμφωνίες με το Κρεμλίνο για να εξασφαλίσει την υποστήριξή του για τις προσεχείς προεδρικές εκλογές, που αναμένεται να διεξαχθούν το 2009 ή στις αρχές του 2010, και ότι απείχε σκόπιμα από μία καταδίκη της ρωσικής στρατιωτικής επέμβασης στη Γεωργία, σε αντίθεση με τον πρόεδρο Γιούσενκο.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή