ΠΑΣΟΚ: «Καθυστερημένα μέτρα χωρίς πραγματική ανακούφιση στους δανειολήπτες»

Πέμπτη, 02 Οκτωβρίου 2008 17:52
UPD:17:58
A- A A+

«Ο κ. Αλογοσκούφης και η κυβέρνηση, μετά τη φορεπιδρομή στα χαμηλά και μεσαία εισοδηματικά στρώματα και το κεφαλικό φόρο που επέβαλαν στους μικρομεσαίους, θυμήθηκαν, με μεγάλη καθυστέρηση, ότι οι δανειολήπτες αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα».

Τα παραπάνω δήλωσε η πολιτική εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Οικονομίας, Λούκα Κατσέλη, σχετικά με τις σημερινές δηλώσεις του υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών, Γιώργου Αλογοσκούφη, για την κατάθεση του νομοσχεδίου προστασίας των δανειοληπτών.

Ωστόσο η κ. Κατσέλη υποστηρίζει ότι τα μέτρα, έστω και καθυστερημένα, θα έπρεπε να ανακουφίζουν πραγματικά «τους εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες μας, που ζουν με τον καθημερινό βραχνά των ψιλών γραμμάτων των δανείων, της επιβάρυνσης από την αύξηση των επιτοκίων και κυρίως της συνεχούς μείωσης του διαθέσιμού τους εισοδήματος».

Όλα όσα προτείνει σήμερα η κυβέρνηση, προσθέτει η κ. Κατσέλη, αποδεικνύουν ότι «αρκέστηκε απλά στην επιλεκτική αντιγραφή προτάσεων που έχει καταθέσει το ΠΑΣΟΚ και στην αντιγραφή προτάσεων σχεδίου νόμου, που ήδη υπάρχει, για την αναμόρφωση του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας»

«Για άλλη μια φορά η κυβέρνηση αποδεικνύει ότι κινείται καθαρά με επικοινωνιακά κριτήρια, με προχειρότητα, χωρίς να κατανοεί τα προβλήματα».

Το ΠΑΣΟΚ από την πλευρά του –σημειώνει η κ. Κατσέλη- έχει δείξει ότι γνωρίζει και το πρόβλημα και τις λύσεις του και καταλήγει ότι απόδειξη αυτού «είναι η έγκαιρη κατάθεση δύο προτάσεων νόμου, με μέτρα για την ανακούφιση και την ελάφρυνση των νοικοκυριών από την υπερχρέωση, που έδιναν μια ουσιαστική απάντηση στο πρόβλημα και τις οποίες οι ΝΔ επέλεξε να απορρίψει».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή