Υπερψηφίστηκε η τροπολογία για ΟΑ

Νέα αντιπαράθεση Κ. Χατζηδάκη - Χρ. Βερελή
Πέμπτη, 02 Οκτωβρίου 2008 19:17
UPD:19:20
A- A A+

Yπερψηφίστηκαν από τη Βουλή, εν μέσω αντιπαραθέσεων, με ψήφους 51 υπέρ (της ΝΔ και του ανεξάρτητου Σταύρου Δαϊλάκη) και 49 κατά (της αντιπολίτευσης) οι τροπολογίες για τις Ολυμπιακές Αερογραμμές και τον ΟΣΕ, οι οποίες ενσωματώθηκαν στο νομοσχέδιο για τις Μεταφορές.

Νωρίτερα ο υπουργός Μεταφορών, υπεραμυνόμενος της κυβερνητικής ρύθμισης ρύθμισης διαβεβαίωσε για άλλη μία φορά πως διασφαλίζονται το όνομα, το σήμα, οι εργαζόμενοι, οι άγονες γραμμές και η αναπτυξιακή προοπτική της εταιρείας.

Καταθέτοντας τη συμφωνία της κυβέρνησης με την Κομισιόν, ο κ. Χατζηδάκης σημείωσε πως φέρει τη «σφραγίδα και το πράσινο φως» της ΕΕ, κάτι που, όπως ανέφερε, δεν είχε συμβεί με το σχέδιο του κ. Βερελή, το οποίο είχε απορριφθεί εξαρχής από την τότε Επίτροπο.

«Για ποιο λόγο θέλετε να παρατείνετε το καθεστώς που υφίσταται σήμερα, αφού διασφαλίζονται όλα τα εχέγγυα για την ΟΑ; Είστε η συντηρητική παράταξη της Ελλάδας, είστε δύναμη αντίδρασης», σημείωσε ο κ. Χατζηδάκης απευθυνόμενος στο ΠΑΣΟΚ.

«Αυτοί είστε και ο λαός έχει βγάλει τα συμπεράσματά του. Εμείς προχωρούμε στις μεταρρυθμίσεις και σας αφήνουμε στη συντήρηση και την αντίδραση» κατέληξε, προκαλώντας την αντίδραση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Χρίστου Βερελή.

«Γνωρίζουμε ότι είναι δύσκολες οι μέρες για την κυβέρνησή σας, ο πρωθυπουργός βρίσκεται σε κατάθλιψη και οι υπουργοί σε πανικό» σημείωσε, απορρίπτοντας τις αιτιάσεις του κ. Χατζηδάκη για το δικό του σχέδιο και προβλέποντας πως το τωρινό σχέδιο θα καταρρεύσει και τότε θα «παραμένει η νευρικότητα του υπουργού».

Παρεμβαίνοντας ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Πάνος Παναγιωτόπουλος υποστήριξε πως από τη φημολογία των ημερών περί διενέργειας εκλογών, «δεν θορυβήθηκαν οι βουλευτές της ΝΔ, αλλά εκείνοι του ΠΑΣΟΚ που ρωτούσαν εναγωνίως».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή