Ν. Γκρούεφσκι: Η διπλή ονομασία η καλύτερη λύση

Πέμπτη, 02 Οκτωβρίου 2008 21:24
A- A A+

Τη θέση του για εξεύρεση λύσης στην εκκρεμότητα του ονόματος στη βάση της «διπλής ονομασίας», την οποία χαρακτήρισε ως την «καλύτερη λύση» επανέλαβε ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Νίκολα Γκρούεφσκι.

«Διπλή ονομασία σημαίνει να χρησιμοποιείται το όνομα Δημοκρατία της Μακεδονίας διεθνώς και με την Ελλάδα να συζητήσουμε για ένα όνομα που θα αφορά τις μεταξύ μας σχέσεις» συμπλήρωσε.

Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ ανέφερε επίσης ότι η τελευταία ενημέρωση που έχει από τον εκπρόσωπο της χώρας στις διαπραγματεύσεις για την ονομασία, Νίκολα Ντιμιτρόφ, είναι η αναγγελία ότι ο μεσολαβητής του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς, την ερχόμενη Τετάρτη θα υποβάλλει τη νέα του πρόταση για την εξεύρεση λύσης στο θέμα της ονομασίας.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης "Σοσιαλδημοκρατική Ένωση", (SDSM) ζήτησε σήμερα από τον κ. Γκρούεφσκι, ενόψει του νέου γύρου διαβουλεύσεων που θα έχει ο κ. Νίμιτς στη Ν.Υόρκη, με τους εκπροσώπους της Ελλάδας και της ΠΓΔΜ, να συγκαλέσει συνάντηση με τους αρχηγούς των τεσσάρων μεγαλύτερων κομμάτων της χώρας, παρουσία και του προέδρου της ΠΓΔΜ Μπράνκο Τσερβένκοφσκι, με σκοπό, να διαμορφώσει η χώρα ενιαία θέση στο ζήτημα της ονομασίας. Σε περίπτωση που ο κ. Γκρούεφσκι αρνηθεί κάτι τέτοιο, τότε το SDSM θα ζητήσει από τον κ. Τσερβένκοφσκι να συγκαλέσει συνάντηση των αρχηγών των μεγαλύτερων κομμάτων.

Από το κόμμα του κ. Γκρούεφσκι, το VMRO-DPMNE, αναφέρθηκε ότι μία τέτοια συνάντηση έχει νόημα να πραγματοποιηθεί μετά την ερχόμενη Τετάρτη, όταν ο κ. Νίμιτς θα υποβάλλει τη νέα του πρόταση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή