Ινδονησία: Μέσα στο 2008 η εκτέλεση των τριών ισλαμιστών για τις επιθέσεις στο Μπαλί

Παρασκευή, 03 Οκτωβρίου 2008 09:59
A- A A+

Μέχρι το τέλος της χρονιάς θα εκτελεστούν οι τρεις Ινδονήσιοι ισλαμιστές που καταδικάστηκαν σε θάνατο για τις επιθέσεις στο Μπαλί το 2002, οι οποίες στοίχισαν τη ζωή σε 202 ανθρώπους, έγινε γνωστό από αξιωματούχο της εισαγγελίας.

Μέχρι τώρα δεν έχει οριστεί η ημερομηνία της εκτέλεσης, που θα γίνει με τουφεκισμό, αλλά η διαδικασία έχει ολοκληρωθεί, διευκρίνισε ο Τζασμάν Μπαντζαϊτάν εκπρόσωπος του γενικού εισαγγελέα της Ινδονησίας, σύμφωνα με την ιστοσελίδα Detikcom. «Η ημερομηνία δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα, αλλά η εκτέλεση θα γίνει μέσα στο 2008», τόνισε.

Οι τρεις θανατοποινίτες - Αλί Γκουφρόν, Αμρόζι και Ιμάν Σαμούντρα -βρίσκονται σε φυλακή υψίστης ασφαλείας στο νησί Νουσακαμπαγκάν, νότια της Ιάβας.

Πρόσφατα προσέφυγαν στο Συνταγματικό Δικαστήριο της χώρα ζητώντας να αλλάξει ο τρόπος εκτέλεσης τους, θεωρώντας ότι ο τουφεκισμός είναι «ένα μαρτύριο», αφού δεν διασφαλίζει ακαριαίο θάνατο. Οι ίδιοι ζητούν να εκτελεστούν με αποκεφαλισμό.

Οι τρεις ισλαμιστές επανέλαβαν αυτήν την εβδομάδα, με την ευκαιρία της γιορτής του τέλους του Ραμαζανιού, πως δεν μετανιώνουν για τις επιθέσεις των οποίων τα περισσότερα θύματα ήταν ξένοι τουρίστες.

«Αυτοί που εκτελέστηκαν ήταν καταραμένοι από τον Θεό. Η δική μας εκτέλεση θα είναι η πιο σοβαρή εγκληματική πράξη γιατί θα είναι η εκτέλεση ιερών πολεμιστών», είπε ο 47χρονος Σαμούντρα.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή