Εντονη αντιπαράθεση στη Βουλή για τη Μονή Βατοπεδίου

Παρασκευή, 03 Οκτωβρίου 2008 15:41
UPD:15:43
ΑΠΕ-ΜΠΕ

A- A A+

Έντονη αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης σημειώθηκε στη Βουλή με αφορμή τις κυβερνητικές ανακοινώσεις για την υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου http://www.naftemporiki.gr/news/static/08/10/03/1572011.htm .

Τα ξίφη τους διασταύρωσαν ο υφυπουργός Οικονομίας Αντώνης Μπέζας και ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Αλαβάνος.

Ο κ. Μπέζας διαβεβαίωσε πως η κυβέρνηση δεν έχει καμία ανεκτικότητα σε οποιαδήποτε παρανομία και πως τίποτα δεν πρόκειται να μείνει αδιευκρίνιστο, ωστόσο ο κ. Αλαβάνος έκανε λόγο για «συστηματικό, διαχρονικό διακομματικό σκάνδαλο και επανέλαβε το αίτημα για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής με διευρυμένο ορίζοντα.

«Η πρώτη φάση ήταν η κλοπή και η δεύτερη φάση η κλεπταποδοχή. Πρώτη κλοπή ήταν με την λίμνη Βιστωνίδας που χαρίστηκε στον Ευφραίμ και στη παρέα του και η δεύτερη, ακόμη χειρότερη, έρχεστε εσείς και κάνετε τη κλεπταποδοχή. Τη δίνετε στη παρέα του Ευφραίμ ο οποίος δεν μπορεί μάλιστα να κυκλοφορεί ελεύθερος και κάνει δηλώσεις. Ας μην παίζουμε τον Ηλία του 16ου. Το Βέγγο με το Χατζηχρήστο για το ποιος φταίει» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Αλαβάνος, προκαλώντας την έντονη αντίδραση του υφυπουργού Οικονομίας, ο οποίος καταλόγισε στο ΣΥΡΙΖΑ λαϊκισμό, δημαγωγία και ανευθυνότητα.

«Δεν είστε εσείς οι θεματοφύλακες του δημόσιου συμφέροντος, δημαγωγείτε και πετάτε πυροτεχνήματα και δυναμιτίζετε σχέσεις εκκλησίας κράτους, ισοπεδώνετε τα πάντα. Δεν είναι, κ. Αλαβάνο, οίκος εμπορίου το ¶γιο Όρος. Έχουμε προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για τη διασφάλιση δημόσιου συμφέροντος. Οι προτάσεις σας αποδεικνύουν ότι ένα πολύ σοβαρό θέμα το προσεγγίζετε με λαϊκισμό και ανευθυνότητα». τόνισε χαρακτηριστικά.

Το ΠΑΣΟΚ από την πλευρά του έκανε λόγο για «συνειδητό σκάνδαλο» με την υπογραφή της ΝΔ, με τον πρώην πρόεδρο της Βουλής Απόστολο Κακλαμάνη να βάλλει κατά της κυβέρνησης αλλά και του προέδρου του Αρείου Πάγου Γιώργου Σανιδά, υποστηρίζοντας πως παραβιάζει το Σύνταγμα και τους νόμους μη στέλνοντας το σχετικό με την υπόθεση φάκελο στη Βουλή.

«Η σκανδαλώδης απόφαση παραχώρησης εκτάσεων του δημοσίου στη Μονή Βατοπαιδίου φέρει την δική σας υπογραφή, των υπουργών σας, των οποίων την καρατόμηση ζητούν στελέχη σας» σημείωσε και ο κ. Κώστας Γείτονας.

Ευθύνες τόσο στο ΠΑΣΟΚ όσο και στη ΝΔ επέρριψαν ΚΚΕ και ΛΑ.Ο.Σ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή