Ν. Οσετία: Επτά Ρώσοι στρατιώτες νεκροί από έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου

Παρασκευή, 03 Οκτωβρίου 2008 21:16
A- A A+

Επτά Ρώσοι στρατιώτες σκοτώθηκαν και άλλοι τόσοι τραυματίστηκαν σήμερα από έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου στο Τσχινβάλι, την πρωτεύουσα της Νότιας Οσετίας, σύμφωνα με το Ρώσο υποστράτηγο Κουλαχμέτοφ.

Ο ίδιος γνωστοποίησε πως οι στρατιώτες που ελέγχουν τη Νότια Οσετία και ένα μικρό τμήμα του γεωργιανού εδάφους είχαν σταματήσει δύο αυτοκίνητα στο γεωργιανό χωριό Ντίτσα. «Υπήρχαν τέσσερα άτομα, προφανώς γεωργιανής καταγωγής, στα αυτοκίνητα. Βρέθηκαν επίσης ελαφρά όπλα και δύο χειροβομβίδες» πρόσθεσε.

Τα οχήματα και οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στο Τσχινβάλι. Τη στιγμή που οι στρατιώτες ερευνούσαν το ένα από τα οχήματα σημειώθηκε η έκρηξη.

Σύμφωνα με το πρακτορείο RIA πηγή του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών ανέφεφε πως για την έκρηξη ευθύνονται «δυνάμεις που επιζητούν να αποσταθεροποιήσουν την περιοχή». Η πηγή δεν διευκρίνισε ποιες είναι οι "δυνάμεις" αυτές, όμως αναλυτές σημειώνουν ότι οι κατηγορίες απευθύνονται σαφώς στη Γεωργία. Εξάλλου, ο ηγέτης της Νότιας Οσετίας Εντουαρντ Κοκόιτι επέρριψε ευθέως ευθύνες στις γεωργιανές δυνάμεις ασφαλείας.

«Πρόκειται για μια σκόπιμη ενέργεια από τις δυνάμεις ασφαλείας της Γεωργίας. Οι στρατιώτες και οι άνθρωποι που έφεραν το όχημα στο Τσχινβάλι για έλεγχο σκοτώθηκαν από την έκρηξη» τόνισε.

Το υπουργείο Εσωτερικών της Γεωργίας αρνείται πάντως κάθε ανάμιξη. «Αν οι προκλήσεις και οι εντάσεις εξυπηρετούν τα συμφέροντα κάποιων, αυτοί είναι οι Ρώσοι. Κάνουν τα πάντα για να μην αποσύρουν τα στρατεύματά τους εντός της προκαθορισμένης διορίας» είπε ο εκπρόσωπος του υπουργείου, Σότα Ουτιασβίλι.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, Γαλλικό Πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή