Nέο μήνυμα Καραμανλή προς διαφωνούντες

Σάββατο, 04 Οκτωβρίου 2008 12:17
UPD:16:32
A- A A+

«Δεν δέχομαι πιέσεις από κανέναν, εφαρμόζω την πολιτική που επέλεξε ο λαός και έχει ανάγκη η πατρίδα», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής κατά την ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή της ΟΝΝΕΔ, στέλνοντας νέο -και σαφές- μήνυμα προς τους διαφωνούντες.

Ο πρωθυπουργός επιτέθηκε κατά όσων επιρρίπτουν στην κυβέρνηση την ευθύνη για τη δύσκολη οικονομική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί από τη διεθνή χρηματοπιστωτική κρίση, κατηγορώντας τους ότι είναι εκτός πραγματικότητας και έκανε λόγο για εξυπηρέτηση μικροκομματικών συμφερόντων.

«Είμαστε σε μια δύσκολη εποχή. Η έκρηξη στις διεθνείς τιμές πετρελαίου, προκαλεί ήδη προβλήματα στην οικονομία του κόσμου. Η ανεργία απειλεί σοβαρά τις κοινωνίες. Οι κραδασμοί της χρηματοπιστωτικής κρίσης έφθασαν στην καρδιά της Ευρώπης. Παρ' όλα αυτά κάποιοι προσπαθούν να πείσουν ότι δεν συμβαίνει τίποτα. Κάποιοι ισχυρίζονται ότι για όλα αυτά φταίει η ελληνική κυβέρνηση. Δεν ξέρω αν έχουν χάσει την επαφή με την πραγματικότητα. Ένα πάντως είναι βέβαιο. Οι πολίτες γνωρίζουν τις επιπτώσεις της κρίσης. Δεν κρύψαμε ποτέ την αλήθεια», τόνισε ο πρωθυπουργός, για να δεχθεί το χειροκρότημα των μελών της ΟΝΝΕΔ.

Όπως επεσήμανε, οι συνέπειες της διεθνούς οικονομικής κρίσης επηρεάζουν και τη χώρα μας, ωστόσο η ελληνική οικονομία είναι θωρακισμένη χάρη στις μεταρρυθμίσεις που έχει κάνει η κυβέρνηση.

Η κυβέρνηση -πρόσθεσε-εργάζεται για να ενισχυθεί το δίχτυ προστασίας των ευπαθών κοινωνικών ομάδων που πλήττονται περισσότερο από τις επιπτώσεις της διεθνούς οικονομικής κρίσης.

Για την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση

Απευθυνόμενος προς τους νέους και τις νέες τις ΟΝΝΕΔ, ο κ. Καραμανλής τόνισε: «Κρατήστε την ουσία της πολιτικής, κρατήστε αναμμένη τη φλόγα της ελπίδας και των κοινών μας αγώνων» και έκανε εκτεταμένη αναφορά στην εκπαιδευτική μεταρρύθμιση.

Όπως είπε, έχει αρχίσει ο διάλογος για την αλλαγή του συστήματος εισαγωγής στα ανώτερα και ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα. Σκοπός, σημείωσε ο πρωθυπουργός, είναι να ενισχυθεί η αυτοτέλεια του λυκείου, να διασφαλιστεί η δυνατότητα επιλογών των νέων και να αντιμετωπιστεί στη ρίζα της η παραπαιδεία.

Αυτοκριτική

Κατά την ομιλία του ο πρωθυπουργός δεν παρέλειψε να κάνει και την αυτοκριτική του, αναγνωρίζοντας ότι στα τέσσερα χρόνια της διακυβέρνησής του έχουν γίνει λάθη. Ωστόσο, παρατήρησε, «έχω καθαρή και ολοκληρωμένη εικόνα για όλα. Δεν θα βάλω καμία σκοπιμότητα πάνω από το συμφέρον της πατρίδας μου. Δεν δέχομαι πιέσεις από κανέναν. Ασκώ την πολιτική που επέλεξε ο λαός και χρειάζεται η πατρίδα μου».

«"Όχι" στην ισοπεδωτική αμφισβήτηση των πάντων. Οχι σε καιροσκοπισμούς που πληγώνουν την πατρίδα. Ναι στις αρχές και στις αξίες που μας ενώνουν. Προχωράμε ενωμένοι, αποφασιστικοί, πρωτοπόροι, συστρατευθείτε στη λύση των προβλημάτων. Περιφρονείστε τον λαϊκισμό, την ανευθυνότητα, τις ακρότητες», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός εν μέσω χειροκροτημάτων και συνθημάτων από τους νέους της ΟΝΝΕΔ.

Μήνυμα για την 34η επέτειο ίδρυσης της ΝΔ από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή απηύθυνε προς τα στελέχη του κόμματος, ο γραμματέας της ΚΕ, Λευτέρης Ζαγορίτης.

«Η Νέα Δημοκρατία είναι η παράταξη των μεγάλων και δικαιωμένων εθνικών επιλογών, που βρέθηκε διαχρονικά στην πρωτοπορεία της κοινωνίας, των αλλαγών, των μεταρρυθμίσεων και των τομών, που είχε ανάγκη ο τόπος για να πάει μπροστά», αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο κ. Ζαγορίτης κάνοντας παράλληλη αναφορά στις αρχές της παράταξης, έτσι όπως τις διατύπωσε τον Οκτώβριο του 1974 ο ιδρυτής της, Κωνσταντίνος Καραμανλής, και «τις οποίες τίμησαν -όπως τονίζει- όλοι οι αρχηγοί της παράταξης, που τον διαθέχθηκαν».

Στο μήνυμά του ο γραμματέας της ΚΕ της ΝΔ, επισημαίνει επίσης ότι «η ίδρυση της ΝΔ συνετέλεσε στην εθνική ομοψυχία, στην αναίμακτη αποκατάσταση του δημοκρατικού πολιτεύματος, στην αδιατάρακτη λειτουργία των δημοκρατικών θεσμών και στην είσοδο της Ελλάδας στη μεγάλη ευρωπαϊκή οικογένεια, που εξασφάλισε το αύριο της χώρας για τις μελλοντικές γενιές και εδραίωσε την ελπίδα για μια καλύτερη ζωή» και κλείνει με την «πεμπτουσία της πολιτικής» της ΝΔ, που είναι «ο άνθρωπος, τα συμφέροντά του, τα δικαιώματά του».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή