Μόσχα: Η Τιφλίδα πίσω από τη φονική έκρηξη στο Τσχινβάλι

Σάββατο, 04 Οκτωβρίου 2008 17:40
A- A A+

Την Τυφλίδα κατηγορεί η ρωσική γενική εισαγγελία για τη χθεσινή φονική έκρηξη στο Τσχινβάλι, πρωτεύουσα της Νότιας Οσετίας.

Όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Ria Novosti, η γενική εισαγγελία αποφάνθηκε σήμερα πως πίσω από την φονική επίθεση (με θύματα επτά Ρώσους στρατιωτικούς -μεταξύ τους ένα υψηλόβαθμος- και άλλα δύο άτομα) βρίσκονται οι ειδικές υπηρεσίες της Γεωργίας.

«Η ομάδα των εμπειρογνωμόνων που πραγματοποίησε επιτόπια έρευνα έχει όλους τους λόγους να πιστεύει ότι η έκρηξη στο Τσχινβάλι οργανώθηκε από τις ειδικές γεωργιανές υπηρεσίες, με στόχο την αποσταθεροποίηση της κατάστασης στην αποσχισθείσα δημοκρατία», δήλωσε επίσημη πηγή της εισαγγελίας στη Μόσχα.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Interfax, η γενική εισαγγελία διέταξε τη διεξαγωγή έρευνας για τρομοκρατική ενέργεια.

Εν τω μεταξύ, όπως ανακοινώθηκε σήμερα, μεταξύ των επτά Ρώσων στρατιωτικών που σκοτώθηκαν από την έκρηξη, είναι και ο συνταγματάρχης Ιβάν Πέτρικ, επικεφαλής του γενικού επιτελείου της ρωσικής ειρηνευτικής δύναμης.

Από την πλευρά της η Τυφλία απέρριψε τις κατηγορίες των Ρώσων. Πρόκειται για μία τακτική που αποβλέπει στην καθυστέρηση της αποχώρησης των ρωσικών δυνάμεων, δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών της Γεωργίας.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή