«Αφεντικό» στο Καραϊσκάκη ο Ολυμπιακός

Νίκη 2-0 επί της ΑΕΚ στο ντέρμπι
Δευτέρα, 06 Οκτωβρίου 2008 00:42
UPD:07/10/2008 09:58
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΤΘΑΙΟΣ

A- A A+

Με δύο γκολ σε ένα εκρηκτικό τρίλεπτο στο β'ημίχρονο «καθάρισε» το ντέρμπι με την ΑΕΚ ο Ολυμπιακός, παίρνοντας πολύτιμη νίκη τόσο από βαθμολογικής όσο και από ψυχολογικής άποψης.

Μετά από ένα στείρο πρώτο ημίχρονο οι «ερυθρόλευκοι» ανέβασαν στροφές και προηγήθηκαν στο σκορ στο 63' με γκολ του αειθαλούς Ντάρκο Κοβάσεβιτς (είχε μπει αλλαγή στο 60' στη θέση του Μπελούτσι). Τα τέρματα των γηπεδούχων διπλασίασε τρία λεπτά αργότερα ο Ντιόγκο.

Από την πλευρά της, η ΑΕΚ είχε μόνο δύο ευκαιρίες με τον Τζεμπούρ και τον Σκόκο, το σουτ του οποίου στο 75' προσέκρουσε στο δοκάρι του Νικοπολίδη και βγήκε άουτ. Στο 78' αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Χουανφράν.

Αξιοσημείωτη η εμφάνιση του νεαρού Γιάννη Παπαδόπουλου με τη φανέλα του Ολυμπιακού που μπήκε αλλαγή στη θέση του τραυματία Ντουντού.

Δίκαιο χαρακτήρισε το αποτέλεσμα ο προπονητής της ΑΕΚ, Γιώργος Δώνης, και σημείωσε ότι το ματς χάθηκε σε τρία λεπτά.

«Ήταν ένα ισορροπημένο παιχνίδι. Χωρίς να δεχθούμε μεγάλη πίεση το χάσαμε σε τρία λεπτά μέσα από τα χέρια μας. Από τις ήττες σημασία έχει να προχωράς. Στο ποδόσφαιρο υπάρχει και η επόμενη ημέρα. Πρέπει να βγούμε δυνατοί και να μάθουμε από τα λάθη μας. Μέχρι να φάμε το γκολ ήμασταν καλύτεροι αλλά μετά χάσαμε την ισορροπία μας και το ματς σε τρία λεπτά», ανέφερε ο Γ. Δώνης και συμπλήρωσε:

«Δεν υπάρχει δίκιο και άδικο στο ποδόσφαιρο πρέπει να βάζεις γκολ οπότε το αποτέλεσμα ήταν δίκαιο. Έχουμε πρόβλημα στην οργάνωση του παιχνιδιού αλλά το πρόβλημα δεν είναι στην επίθεση ή την μεσαία γραμμή αλλά στην άμυνα».

Ικανοποιημένος από τη νίκη στο πρώτο του ντέρμπι στη χώρα μας εμφανίστηκε ο τεχνικός του Ολυμπιακού Ερνέστο Βαλβέρδε:

«Είναι το πρώτο μου ντέρμπι στην Ελλάδα και χαίρομαι που πήραμε αυτή τη σημαντική νίκη. Ήμασταν ομάδα σήμερα και καταφέραμε να επικρατήσουμε της ΑΕΚ. Υπήρξε κάποια στιγμή που δεν ήμασταν ιδιαίτερα καλοί. Επρεπε να αλλάξει κάτι για να παίρνει ο Ντιόγκο τη δεύτερη μπαλιά. Η ΑΕΚ μας δυσκόλεψε γιατί οι παίκτες της έπαιξαν προς το κέντρο και μας πίεζαν. Είναι μια πολύ καλή ομάδα, ήταν δύσκολο για εμάς να πάρουμε τη νίκη σε αυτό το ματς. Στο δεύτερο ημίχρονο ήμασταν κάπως καλύτεροι, καταφέραμε να βάλουμε δύο γκολ και κερδίσαμε. Ετσι είναι όμως τα ντέρμπι. Σε αυτούς τους αγώνες κυριαρχεί περισσότερη η ψυχολογική πίεση και η ένταση. Παίζεται λίγο ποδόσφαιρο. Εμείς έπρεπε να αλλάξουμε κάτι στο δεύτερο ημίχρονο, το κάναμε και κερδίσαμε», είπε ο Ισπανός τεχνικός.

Ο Ντουντού αποχώρησε με τραυματισμό στον μηριαίο του δικεφάλου του αριστερού ποδιού, τραυματισμό που δεν σχετίζεται με το προηγούμενο πρόβλημα που τον ταλαιπωρούσε.

Με πρόβλημα στο μεγάλο δάχτυλο του ποδιού τελείωσε το ματς και ο Λουτσιάνο Γκαλέτι. Η σοβαρότητα της κατάστασης αμφότερων θα προσδιοριστεί αύριο.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ερνέστο Βαλβέρδε): Νικοπολίδης, Ντομί, ¶ντζας, Α. Παπαδόπουλος, Τοροσίδης, Πατσατζόγλου, Ντουντού (35΄ Γ. Παπαδόπουλος), Γκαλέτι, Λέτο ( 46΄ Τζόρτζεβιτς), Μπελούτσι ( 60΄ Κοβάσεβιτς), Ντιόγο

ΑΕΚ (Γιώργος Δώνης): Σάχα, Κυργιάκος, Μαϊστόροβιτς ( 77΄ Κουτρομάνος), Χουανφράν, Γεωργέας, Πελετιέρι, Μπασινάς, Λαγός ( 69΄ Καφές), Μπλάνκο ( 69΄ Εντίνιο), Σκόκο, Τζεμπούρ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις