Ισραήλ: Στη Μόσχα ο μεταβατικός πρωθυπουργός Εχούντ Ολμερτ

Δευτέρα, 06 Οκτωβρίου 2008 11:04
A- A A+

Επίσκεψη 24 ωρών πραγματοποιεί σήμερα στη Μόσχα ο μεταβατικός πρωθυπουργός του Ισραήλ, Εχούντ Ολμερτ, κατά την οποία θα συναντηθεί με Ρώσους αξιωματούχους, ανακοίνωσε Ισραηλινός αξιωματούχος.

«Ο Εχούντ Ολμερτ θα μεταβεί το απόγευμα στη Μόσχα για 24ωρη επίσκεψη εργασίας και θα επιστρέψει στο Ισραήλ το βράδυ της Τρίτης», δήλωσε ο εκπρόσωπός του Μαρκ Ρεγκέβ.

«Επαφές έχουν προγραμματιστεί από σήμερα ανάμεσα στον Ολμερτ και σε Ρώσους αξιωματούχους, κυρίως με τον πρόεδρο Ντμίτρι Μεντβέντεφ και τον υπουργό Εξωτερικών Σεργκέϊ Λαβρόφ».

Σύμφωνα με τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, συνάντηση με τον πρωθυπουργό Βλαντιμίρ Πούτιν δεν έχει προγραμματισθεί, καθώς ο Πούτιν θα γιορτάσει τα γενέθλιά του αύριο, εκτός της ρωσικής πρωτεύουσας.

Οι επαφές του Ολμερτ στη Μόσχα θα επικεντρωθούν στο ιρανικό πυρηνικό θέμα και σε ενδεχόμενες πωλήσεις ρωσικών όπλων υψηλής τεχνολογίας στο Ιράν και τη Συρία, ανακοινώθηκε από το πρωθυπουργικό γραφείο στην Ιερουσαλήμ.

Ο Ισραηλινός υπουργός Αμυνας Εχούντ Μπαράκ κάλεσε χθες, Κυριακή τη Ρωσία να μην πωλήσει όπλα που μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο την ισορροπία στη Μέση Ανατολή. «Οι Ρώσοι πρέπει να αναλάβουν θετικό ρόλο στη Μέση Ανατολή και να μην προμηθεύσουν όπλα που μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο την ευαίσθητη ισορροπία στην περιοχή», δήλωσε ο Μπαράκ.

Σύμφωνα με τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, το εβραϊκό κράτος ανησυχεί για μια πιθανή συμφωνία πώλησης ρωσικών αντιαεροπορικών πυραύλων S-300 στο Ιράν.

Η ανάπτυξη ενός τέτοιου εξοπλισμού θα μπορούσε να προκαλέσει μια επιχείρηση της ισραηλινής πολεμικής αεροπορίας εναντίον πυρηνικών θέσεων στο Ιράν.

Οι πύραυλοι S-300 μπορούν να πλήξουν αεροσκάφος σε ύψος 30 χλμ., ενώ το βεληνεκές τους μπορεί να φθάσει τα 150 χλμ.

Ισραηλινός αξιωματούχος που ζήτησε να μην κατονομαστεί δήλωσε στην εφημερίδα «Χααρέτζ» ότι αν τα όπλα αυτά παραληφθούν από τη Συρία, χώρα συμμαχική του Ιράν, θα συνιστούν απειλή ακόμη και για τις πτήσεις της ισραηλινής αεροπορίας εντός του εναερίου χώρου του Ισραήλ.

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή