Κατώτερα των προβλέψεων τα κέρδη τετάρτου τριμήνου της Dell Computers

Δευτέρα, 22 Ιανουαρίου 2001 19:42
UPD:19:43
A- A A+

Μετά την Compaq, την Gateway και την Apple ήταν η σειρά της Dell Computers να ανακοινώσει μειωμένα σε σχέση με τις προβλέψεις οικονομικά αποτελέσματα.

Συγκεκριμένα, η διοίκηση της Dell, του μεγαλύτερου πωλητή η/υ στον κόσμο, αναθεωρώντας για τρίτη φορά μέσα σ΄ ένα χρόνο τις προβλέψεις για τα οικονομικά της αποτελέσματα, ανακοίνωσε ότι τα κέρδη τετάρτου τριμήνου αναμένεται να διαμορφωθούν σε 18 με 19 σεντς ανά μετοχή έναντι 25 σεντς ανά μετοχή που εκτιμούσαν οι αναλυτές της Wall Strteet.

H διοίκηση της Dell απέδωσε τη δυσμενή αυτή εξέλιξη στις μειωμένες πωλήσεις που παρατηρούνται παγκοσμίως στις αγορές προσωπικών ηλεκτρονικών υπολογιστών, ενώ η μετοχή της εταιρείας μετά την ανακοίνωση των παραπάνω αρνητικών αποτελεσμάτων έχασε πάνω από τρία δολάρια.

Σημειώνεται, ότι η διοίκηση της Dell το εν λόγω τρίμηνο ακολούθησε εξαιρετικά επιθετική πολιτική περικόπτοντας τις τιμές και προσφέροντας στους πελάτες της δωρεάν εκτυπωτές και μεταφορικά, ενώ παράλληλα επιχείρησε να επεκταθεί στο χώρο των φορητών υπολογιστών και των servers.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή