ΣΥΝ: Ζητούμενο για το ΠΑΣΟΚ ο απογαλακτισμός του από το νεοφιλελευθερισμό

Τρίτη, 07 Οκτωβρίου 2008 15:25
A- A A+

Επικρίσεις κατά του ΠΑΣΟΚ διατυπώνει ο Συνασπισμός, με αφορμή την ομιλία του κ. Γιώργου Παπανδρέου στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος.

Συγκεκριμένα, το Γραφείο Τύπου του Συνασπισμού στην ανακοίνωσή του αναφέρει, μεταξύ άλλων, πως «το μεγάλο ζητούμενο για το ΠΑΣΟΚ είναι ο απογαλακτισμός του από το νεοφιλελευθερισμό» σημειώνοντας πως από την ομιλία του κ. Παπανδρέου «έλειπε για μια ακόμη φορά η διατύπωση ενός διαφορετικού πλαισίου, μιας διαφορετικής πολιτικής αντίληψης και φιλοσοφίας από αυτήν που εφαρμόζει η Ν.Δ. και ακολούθησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ».

Με αφορμή την κατάθεση πρότασης νόμου για τους οικονομικά ασθενέστερους από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο Συνασπισμός υποστηρίζει πως η εισοδηματική ενίσχυση των οικονομικά αδύνατων δεν επιτυγχάνεται με τη χορήγηση έκτακτων επιδομάτων, αλλά με τη θεσμική θωράκιση με κοινωνικά κριτήρια της αγοραστικής δύναμης των πολιτών.

Καταλήγοντας, υπογραμμίζει την ανάγκη διαμόρφωσης «ενός πραγματικά ανατρεπτικού προγραμματικού σχεδίου σε αντίθεση με τον καταρρέοντα νεοφιλελευθερισμό και την υιοθέτηση ενός νέου οικονομικού μοντέλου».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή