Σολτς: Υπό εξέταση νέες κυρώσεις στο Ιράν για την καταστολή των διαδηλώσεων

Δευτέρα, 31 Οκτωβρίου 2022 17:04
UPD:17:05
REUTERS/YVES HERMAN
A- A A+

Η Ευρωπαϊκή Ένωση εξετάζει νέες κυρώσεις εναντίον του Ιράν, λόγω της συνεχιζόμενης καταστολής στη χώρα του κύματος διαδηλώσεων που προκλήθηκε από τον θάνατο της Μαχσά Αμινί.

Την είδηση την έδωσε ο καγκελάριος Σολτς σήμερα Δεθτέρα. «Είμαι συγκλονισμένος που άνθρωποι που διαδήλωσαν ειρηνικά στο Ιράν έχασαν τη ζωή τους. Καταδικάζουμε τη δυσανάλογη βία των δυνάμεων ασφαλείας και υποστηρίζουμε τον λαό», είπε ο Γερμανός καγκελάριος στο Twitter. «Οι κυρώσεις μας από την Ευρωπαϊκή Ένωση είναι σημαντικές, εξετάζουμε πρόσθετα μέτρα», πρόσθεσε, χωρίς πάντως να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Την προηγούμενη μέρα, η υπουργός Εξωτερικών, Αναλένα Μπέρμποκ, είχε επισημάνει ότι μελετάται η πιθανότητα χαρακτηρισμού των Φρουρών της Επανάστασης ως τρομοκρατικής οργάνωσης:  «Όπως ξεκαθάρισα την περασμένη εβδομάδα, θα ξεκινήσουμε ένα νέο πακέτο κυρώσεων, εξετάζουμε επίσης πώς μπορούμε να κατατάξουμε τους Φρουρούς της Επανάστασης ως τρομοκρατική οργάνωση», είπε στο γερμανικό δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο ARD.

Το Ιράν κατήγγειλε εκ των προτέρων τη Δευτέρα ως «παράνομη» μια τέτοια κίνηση.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει ήδη υιοθετήσει κυρώσεις κατά της αστυνομίας ηθικής και έντεκα ιρανών ηγετών, που κατηγορούνται ότι συμμετείχαν στην καταστολή διαδηλώσεων μετά τον θάνατο της Αμινί.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή