ΠΑΣΟΚ: Οι επιπτώσεις του πληθωρισμού δεν αντιμετωπίζονται με μέτρα επικοινωνιακού χαρακτήρα

Δευτέρα, 31 Οκτωβρίου 2022 15:52
UPD:15:53
Aris Oikonomou / SOOC/Aris Oikonomou
A- A A+

«Το καθοδικό σπιράλ των επιπτώσεων του πληθωρισμού δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με επιδοματικές πολιτικές που καταλήγουν πάλι στις τσέπες των λίγων και ισχυρών» αναφέρει το ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγής σε ανακοίνωσή του σχετικά με τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα η Eurostat για τον πληθωρισμό. 

«Η μονιμοποίηση της ακρίβειας, όπως προκύπτει και από τη σημερινή ανακοίνωση της Eurostat για τον εναρμονισμένο Δείκτη Τιμών Καταναλωτή (ΔΤΚ) που στη χώρα μας τον Οκτώβριο έτρεξε με ρυθμό 9,8%, είναι το μεγάλο πρόβλημα της οικονομίας και της κοινωνίας. Παρά τη σχετική υποχώρηση του σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, ο πληθωρισμός εξακολουθεί να ροκανίζει όλο και περισσότερο τα πενιχρά εισοδήματα των νοικοκυριών, που δαπανούν το μεγαλύτερο μέρος του διαθέσιμου εισοδήματός τους για βασικά καταναλωτικά αγαθά, στα οποία σύμφωνα με την ΕΛ.ΣΤΑΤ., οι αυξήσεις είναι ακόμα και διπλάσιες του μέσου όρου του ΔΤΚ» σημειώνει το κόμμα. 

Παράλληλα, όπως επισημαίνει, οι πληθωριστικές πιέσεις σε συνδυασμό με την αύξηση των επιτοκίων δανεισμού αυξάνουν το κόστος λειτουργίας των επιχειρήσεων, που με τη σειρά τους το μετακυλύουν στον καταναλωτή.

Το ΠΑΣΟΚ υπογραμμίζει ότι οι επιπτώσεις του πληθωρισμού «δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν με τα μέτρα επικοινωνιακού χαρακτήρα της κυβέρνησης της Ν.Δ., αφού αυτά έχουν δυστυχώς για τους πολίτες αποδειχθεί ατελέσφορα». Αντίθετα, όπως τονίζει, «ο πληθωρισμός μπορεί και πρέπει να αναχαιτιστεί μόνο με μέτρα άμεσης αποτελεσματικότητας, μέτρα που κατ’ επανάληψη έχει προτείνει το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής».

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή