Γερμανία: Δύσπιστοι οι πολίτες απέναντι στις ικανότητες του Σολτς

Μόνο το 27% θα τον επέλεγε και πάλι ως καγκελάριο
Δευτέρα, 31 Οκτωβρίου 2022 15:31
UPD:15:54
REUTERS/CHRISTIAN MANG
A- A A+

Οι Γερμανοί δεν πιστεύουν στις ικανότητες του Όλαφ Σολτς, όπως καταδεικνεύει και νέα δημοσκόπηση, αυτήν την φορά για λογαριασμό της εφημερίδας Bild, ενώ παράλληλα ασκούν κριτική στον καγκελάριο για την στάση του απέναντι στην είσοδο της Κίνας σε γερμανικές επιχειρήσεις.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Insa, το 55% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι ο κ. Σολτς δεν είναι σε θέση να αντιμετωπίσει τις τρέχουσες προκλήσεις, ενώ μόνο το 37% εκφράζει εμπιστοσύνη στις ικανότητες του καγκελάριου.

Μάλιστα, μόνο το 27% θα επέλεγε και πάλι τον κ. Σολτς ως καγκελάριο, το 15% τον αρχηγό του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU) Φρίντριχ Μερτς, ενώ το 49% δεν θα επέλεγε κανέναν από τους δύο.

Αναφορικά με τη συμμετοχή της κινεζικής Cosco στο λιμάνι του Αμβούργου, το 34% των ερωτηθέντων τάσσεται κατά της εισόδου κινεζικών εταιρειών στη Γερμανία, το 39% θεωρεί ότι απαιτούνται αυστηρότεροι όροι και περιορισμοί και το 17% εκτιμά ότι δεν χρειάζεται ούτε να επιβληθούν επιπλέον περιορισμοί ούτε να απαγορευθούν οι κινεζικές επενδύσεις.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή