Τεχεράνη: Στο εδώλιο 1.000 άτομα που κατηγορούνται για ταραχές

Σύμφωνα με το πρακτορείο Tasnim οι δίκες θα διεξαχθούν δημόσια αυτή την εβδομάδα
Δευτέρα, 31 Οκτωβρίου 2022 15:23
UPD:15:29
EPA/ABEDIN TAHERKENAREH
A- A A+

Σε δημόσιες δίκες θα προσαχθούν περίπου 1.000 άτομα σε βάρος των οποίων έχουν απαγγελθεί κατηγορίες για ταραχές στην Τεχεράνη, όπως μετέδωσε σήμερα ένα πρακτορείο ειδήσεων, καθώς οι αρχές εντείνουν τις προσπάθειες να καταπνίξουν τις διαδηλώσεις που συνεχίζονται για πάνω από έξι εβδομάδες μετά τον θάνατο της Μαχσά Αμινί ενώ βρισκόταν υπό κράτηση από τις αστυνομικές αρχές.

Οι διαδηλώσεις συνεχίζονται παρά τις αυστηρές προειδοποιήσεις. Οι Φρουροί της Επανάστασης κάλεσαν το Σαββατοκύριακο τους διαδηλωτές να μην κατέβουν στους δρόμους. Η ιρανική ηγεσία χαρακτηρίζει συνωμοσία από εχθρούς της Ισλαμικής Δημοκρατίας, περιλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών και του Ισραήλ, το κύμα διαδηλώσεων στο οποίο συμμετέχουν πολίτες από κάθε κοινωνική ομάδα, από φοιτητές μέχρι γυναίκες που καίνε τις μαντίλες τους. 

Eπικαλούμενο τον επικεφαλής της δικαστικής εξουσίας στην επαρχία της Τεχεράνης το πρακτορείο ειδήσεων Tasnim μετέδωσε πως οι δίκες περίπου 1.000 ανθρώπων «που διενήργησαν πράξεις δολιοφθοράς στα πρόσφατα γεγονότα, περιλαμβανομένων επιθέσεων ή θανάτων φρουρών ασφαλείας, και εμπρησμών κατά δημόσιας περιουσίας» θα λάβουν χώρα σε Επαναστατικό Δικαστήριο. Κατά την ίδια πηγή, οι δίκες θα διεξαχθούν δημόσια αυτή την εβδομάδα.

Η βίαιη καταστολή των διασηλώσεων έχει στοιχίσει τη ζωή σε 283 διαδηλωτές, μετακύ των οποίων και 44 ανήλικοι, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων ακτιβιστών HRANA. Περίπου 34 μέλη των δυνάμεων ασφαλείας έχουν χάσει τη ζωή τους. 

Με πληροφορίες από Reuters

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή