Κρεμλίνο: Δεν ισχύει το δημοσίευμα για την παρακολούθηση Τρας

«Λίγα δημοσιεύματα στα βρετανικά ΜΜΕ μπορούν να ληφθούν στα σοβαρά»
Δευτέρα, 31 Οκτωβρίου 2022 14:57
UPD:14:58
REUTERS/TOBY MELVILLE
A- A A+

Η Daily Mail μπορεί να έγραψε ότι η Λιζ Τρας έπεσε θύμα κατασκοπείας από Ρώσους πράκτορες, το Κρεμλίνο όμως αρνείται το δημοσίευμα, λέγοντας μάλιστα ότι «λίγα δημοσιεύματα στα βρετανικά ΜΜΕ μπορούν να ληφθούν στα σοβαρά».

«Δυστυχώς, υπάρχει έλλειψη υλικού στα βρετανικά μέσα ενημέρωσης που μπορεί να εκληφθεί ως σοβαρό. Και αυτά τα έντυπα τα μεταχειριζόμαστε ως κίτρινο Τύπο», τόνισε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Νμίτρι Πεσκόφ.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι χάκερς απέκτησαν πρόσβαση σε «άκρως απόρρητες λεπτομέρειες» των διαβουλεύσεων της Τρας με ξένους συμμάχους, πέραν των προσωπικών μηνυμάτων που ανταλλάχθηκαν με τον στενό συνεργάτη της, τον Κουάζι Κουάρτενγκ, ο οποίος αργότερα διορίστηκε υπουργός Οικονομικών.

Τα μηνύματα φέρονται να αφορούσαν συζητήσεις της τότε επικεφαλής της βρετανικής διπλωματίας με υπουργούς Εξωτερικών άλλων χωρών σχετικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένων λεπτομερειών για τις αποστολές οπλικών συστημάτων, υποστηρίζει η Daily Mail.

Η βρετανική εφημερίδα, που επικαλείται πηγές που δεν κατονομάζει, κάνει λόγο για λήψη μηνυμάτων που αφορούν διάστημα έως και ενός έτους.

Εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ αρκέστηκε να δηλώσει πως «η κυβέρνηση διαθέτει ισχυρά συστήματα για την προστασία από κυβερνοαπειλές. Στο πλαίσιο αυτό γίνονται τακτικές ενημερώσεις σε υπουργούς για ζητήματα ασφαλείας και δίδονται συμβουλές για την προστασία των προσωπικών δεδομένων τους και τον μετριασμό των κυβερνοαπειλών».

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή