Η Αθήνα χαιρετίζει την ανανέωση της αποστολής ΟΗΕ στη Λιβύη

Δευτέρα, 31 Οκτωβρίου 2022 10:46
UPD:10:48
REUTERS/EDUARDO MUNOZ
A- A A+

Την απόφαση για την ανανέωση της Αποστολής του ΟΗΕ στη Λιβύη χαιρετίζει η Αθήνα, υπογραμμίζοντας ότι στο κείμενο της απόφασης υπάρχει ρητή αναφορά που προβλέπει ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να συνάπτει συμφωνίες που θα δεσμεύουν τη χώρα στο μέλλον και μπορεί να είναι επιβλαβείς για την εξωτερική πολιτική της χώρας. 

Ειδιικότερα, η ομόφωνη υιοθέτηση από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ της απόφασης για την ανανέωση της Αποστολής του ΟΗΕ στη Λιβύη για ένα χρόνο αποτελεί μια ιδιαίτερα σημαντική εξέλιξη, την οποία χαιρετίζει η Ελλάδα, αναφέρουν διπλωματικές πηγές που επικαλείται το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Όπως υπογραμμίζουν οι ίδιες πηγές, στο κείμενο της απόφασης γίνεται, για πρώτη φορά, ρητή αναφορά στο άρθρο 6 της Συμφωνίας του φόρουμ πολιτικού διαλόγου της Λιβύης, η οποία προβλέπει ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να συνάπτει συμφωνίες που θα δεσμεύουν τη χώρα στο μέλλον και μπορεί να είναι επιβλαβείς για την εξωτερική πολιτική της χώρας.

Η υπογραφή μεταξύ της κυβέρνησης της Τρίπολης και της Τουρκίας του «memorandum» για τους υδρογονάνθρακες εμπίπτει ακριβώς σε αυτή την κατηγορία, επισημαίνουν.

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή