Στο Μαξίμου η πρόταση Νίμιτς

Συνάντηση Ευ. Μεϊμαράκη με τον Σκοπιανό ομόλογό του στην Οχρίδα
Τετάρτη, 08 Οκτωβρίου 2008 09:48
UPD:09:58
A- A A+

Η νέα πρόταση του Μάθιου Νίμιτς http://www.naftemporiki.gr/news/static/08/10/08/1573919.htm θα κυριαρχήσει στη σημερινή συνάντηση του πρωθυπουργού με την υπουργό Εξωτερικών, Ντόρα Μπακογιάννη στο Μέγαρο Μαξίμου.

Το απόγευμα, ο προσωπικός απεσταλμένος του γ.γ. του ΟΗΕ θα έχει κοινή συνάντηση με τους αντιπροσώπους της Ελλάδας, Αδαμάντιο Βασιλάκη, και της ΠΓΔΜ, Νίκολα Ντιμιτρόφ, στην έδρα του διεθνούς Οργανισμού http://www.naftemporiki.gr/news/static/08/10/08/1574001.htm .

Κληθείς να σχολιάσει το νέο γύρο συναντήσεων του κ. Νίμιτς στη Νέα Υόρκη, ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Ρόμπερτ Γουντ, περιορίστηκε να επαναλάβει ότι οι ΗΠΑ «υποστηρίζουν τις προσπάθειες του απεσταλμένου Νίμιτς να πετύχει μια ειρηνική επίλυση του ζητήματος».

Χθες το βράδυ εξάλλου, ο υπουργός Εθνικής ¶μυνας, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, είχε εθιμοτυπική συνάντηση με τον ομόλογό του της ΠΓΔΜ Ζόραν Κονιάνοσκι στην Οχρίδα, στο περιθώριο της 10ης Διάσκεψης των υπουργών ¶μυνας των χωρών της ΝΑ Ευρώπης.

Η συνάντηση ήταν η πρώτη μεταξύ των υπουργών ¶μυνας των δύο χωρών καθώς ο κ. Κονιάνοσκι ανέλαβε πρόσφατα καθήκοντα υπουργού ¶μυνας της χώρας του.

Στη συνάντηση έγινε αναφορά και στο θέμα της ονομασίας και ο κ. Μεϊμαράκης επανέλαβε τις πάγιες ελληνικές θέσεις στο ζήτημα.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή