Εκρήξεις στο Κίεβο

Δευτέρα, 31 Οκτωβρίου 2022 08:27
UPD:08:58
REUTERS/CLODAGH KILCOYNE

Φωτογραφία αρχείου

A- A A+

Αρκετές εκρήξεις ακούστηκαν στο Κίεβο το πρωί της Δευτέρας, σύμφωνα με Ουκρανούς αξιωματούχους και τοπικά μέσα ενημέρωσης. Αναφορές υπάρχουν επίσης για επιθέσεις στη βόρεια, ανατολική και κεντρική Ουκρανία. 

Ο δήμαρχος της ουκρανικής πρωτεύουσας Βιτάλι Κλίτσκο επιβεβαίωσε τις επιθέσεις, αναφέροντας ότι χτυπήθηκαν κρίσιμες υποδομές. «Ως αποτέλεσμα των επιθέσεων σε κρίσιμες υποδομές, τμήμα της πρωτεύουσας αποκόπηκε. Δεν υπάρχει παροχή νερού σε ορισμένες περιοχές. Όλες οι υπηρεσίες λειτουργούν. Περισσότερες λεπτομέρειες - αργότερα», δήλωσε. 

Από την πλευρά του ο περιφερειάρχης Ολέξι Κουλέμπα ​είπε ότι η «επίθεση με πυραύλους συνεχίζεται» ενώ η αεράμυνα της Ουκρανίας εργάζεται για να αποτρέψει τις επιθέσεις.

Νωρίτερα η ενημερωτική πύλη Kyiv Independent ανέφερε στο Twitter: «Περίπου 7-8 εκρήξεις ακούστηκαν στο Κίεβο και την περιοχή γύρω του Κιέβου νωρίς τη Δευτέρα. Η αιτία των εκρήξεων είναι προς το παρόν άγνωστη». Αυτόπτες μάρτυρες που μίλησαν στο Reuters ανέφεραν ότι καπνός διακρίνεται πάνω από το Κίεβο μετά από περίπου 10 εκρήξεις. 

Ο σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου, Αντόν Χερατσένκο έκανε λόγο για «τουλάχιστον τρεις» εκρήξεις στην πόλη. Σύμφωνα με τον ίδιο, «40 ρωσικοί πύραυλοι κρουζ» εκτοξεύτηκαν στην Ουκρανία.

Επίσης, χάρτης που κοινοποιήθηκε από τις ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας έδειξε μεγάλες εκτάσεις ουκρανικού εδάφους σε συναγερμό, συμπεριλαμβανομένων των περιοχών: Κίεβο, Χάρκοβο, Σούμι, Ζαπορίζια και Οδησσός. 

Υπενθυμίζεται ότι μετά την έκρηξη που κατέστρεψε τμήμα της γέφυρας της Κριμαίας, η Ρωσία έχει εντείνει τις πυραυλικές επιθέσεις στην Ουκρανία. 

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή