Νέα «γκέλα» για τη Ρεάλ στο «Μπερναμπέου»

Κυριακή, 30 Οκτωβρίου 2022 23:15
UPD:23:25
REUTERS/ISABEL INFANTES
A- A A+

Μετά την Οσασούνα, η Τζιρόνα έγινε η δεύτερη ομάδα που «κόβει» φέτος βαθμούς από τη Ρεάλ στο ισπανικό πρωτάθλημα. 

Και το δεύτερο «στραβοπάτημα» των πρωταθλητών Ευρώπης ήρθε στο «Μπερναμπέου», με την καταλανική ομάδα να αποσπά ισοπαλία 1-1, σε ένα πολύ ενδιαφέρον -όπως εξελίχθηκε- παιχνίδι της 12ης αγωνιστικής. 

Οι δύο ομάδες είχαν από ένα δοκάρι στο α΄ ημίχρονο (Ροντρίγκο και Ερέρα) και τελικά οι «μερένγκες» προηγήθηκαν στο 70΄ με τον Βινίσιους. 

Δέκα λεπτά αργότερα, όμως, ο Στουάνι ισοφάρισε με πέναλτι, που υποδείχθηκε μέσω VAR για χέρι του Ασένσιο και ξεσήκωσε πολλές διαμαρτυρίες, διαμορφώνοντας το τελικό 1-1. 

Στο 89΄ ο Ροντρίγκο έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, αλλά χρεώθηκε με επιθετικό φάουλ, ενώ στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Κρόος, για πρώτη φορά στην καριέρα του.

Επιστροφή στις νίκες ύστερα από τέσσερις αγώνες για την Αθλέτικ Μπιλμπάο του Ερνέστο Βαλβέρδε, που επιβλήθηκε στο «Σαν Μαμές» με 1-0 της Βιγιαρεάλ.

Οι Βάσκοι προέρχονταν από δύο ήττες κι άλλες τόσες ισοπαλίες, αλλά παρά το κακό μομέντουμ δεν απειλήθηκαν ούτε στο ελάχιστο από ένα... αναιμικό «κίτρινο υποβρύχιο», που ειδικά στο β΄ ημίχρονο δεν εμφανίστηκε στο γήπεδο.

Η Αθλέτικ είχε πολλές ευκαιρίες για ένα μεγάλο σκορ αλλά στο τέλος αρκέστηκε στο γκολ που σημείωσε ο Ινιάκι Γουίλιαμς με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα, κάνοντας «πικρό» το ντεμπούτο του Κίκε Σετιέν στον πάγκο της Βιγιαρεάλ.

Ακόμη κι έτσι όμως οι γηπεδούχοι ανέβηκαν στην πέμπτη θέση, περιμένουν το αποτέλεσμα του βραδινού αγώνα Σοσιεδάδ-Μπέτις και σε κάθε περίπτωση εξακολουθούν να βρίσκονται σε τροχιά Champions League.

Με δύο γκολ στο πρώτο 20λεπτο (13΄ πεν. Αβιλα, 19΄ Μόι Γκόμεθ), η Οσασούνα ξεπέρασε σχετικά εύκολα (2-0) το εμπόδιο της Βαγιαδολίδ.

Η ομάδα της Παμπλόνα συνεχίζει την πολύ καλή φετινή της πορεία και -προσωρινά τουλάχιστον- έπιασε την Μπέτις στην πέμπτη θέση της κατάταξης, ενώ  Βαγιαδολίδ δεν κατάφερε να δώσει συνέχεια στο σερί δύο νικών που είχε σημειώσει τις προηγούμενες εβδομάδες.

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Αθλητικές Μεταδόσεις