O νόμος της Νέας Φιλαδέλφειας

Κυριακή, 30 Οκτωβρίου 2022 21:42
UPD:23:09
INTIME SPORTS/ΒΟΛΙΤΑΚΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ VOLITAKIS
A- A A+

Η ΑΕΚ ούσα ανώτερη στο μεγαλύτερο διάστημα του ντέρμπι νίκησε 2-0 τον ΠΑΟΚ στην ''Αγιά Σοφιά-ΟPAP Arena'' χάρη σε γκολ που σημείωσαν οι Λιβάι Γκαρσία και Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς.

Η Ένωση με την έκτη συνεχόμενη νίκη της στο πρωτάθλημα παρέμεινε στο κυνήγι του πρωτοπόρου Παναθηναϊκού με -6, ενώ η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου είναι στο -14 και ουσιαστικά εκτός διεκδίκησης τίτλου.

To παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο είχε εξαιρετικό ρυθμό, με τις δύο ομάδες να πιέζουν ψηλά και με μεγάλη ένταση. Στο πρώτο δεκάλεπτο ο ΠΑΟΚ είχε δύο μεγάλες στιγμές για να ανοίξει το σκορ αλλά ο Κωνσταντέλιας στο 4' και ο Ολιβέιρα στο 8' έστειλαν την μπάλα άουτ. 

Η ΑΕΚ είχε την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Γκατσίνοβιτς που πέρασε λίγο έξω στο 7' και από το τέταρτο και έπειτα η Ένωση ήταν εμφανώς καλύτερη, κυριάρχησε και ξεκίνησε να απειλεί με μεγαλύτερη συχνότητα.  

Στο 20' ο Κοτάρσκι έδιωξε με σπουδαία επέμβαση το σουτ του Αραούχο και στο 36' η υπεροχή της ΑΕΚ καρποφόρησε, με την πίεση έξω από την περιοχή του αντιπάλου να αποδίδει καρπούς.

Ο Αραούχο έκλεψε, ο Ελίασον πάσαρε και ο Λιβάι Γκαρσία με φοβερό τελείωμα άνοιξε το σκορ. Η ομάδα του Αλμέιδα, μάλιστα, είχε ακόμη δύο μεγάλες ευκαιρίες για να πετύχει και δεύτερο γκολ.

Στο 38' ο Κοτάρσκι έκανε φοβερή επέμβαση σε σουτ του Πινέδα, με τον Μεξικανό να έχει αδειάσει όλη την άμυνα του ΠΑΟΚ ενώ στο 43' και πάλι ο πορτιέρε του ΠΑΟΚ είπε ''όχι'', αυτή την φορά σε ενέργεια του Γκαρσία.

Στο δεύτερο μέρος ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να κρατήσει περισσότερο την μπάλα για να βρει το γκολ της ισοφάρισης αλλά η ΑΕΚ στο 61'... καθάρισε το παιχνίδι με μία υποδειγματική αντεπίθεση.

Ο Γκατσίνοβιτς έκλεψε στη μεσαία γραμμή, πάσαρε στον Ελίασον, εκείνος πέρασε τον Κουλιεράκη και πάσαρε ξανά στον Σέρβο. Από το ύψος της μικρής περιοχής ο Γκατσίνοβιτς δεν είχε κανένα πρόβλημα να νικήσει τον Κοτάρσκι και να γράψει το 2-0.

Στη συνέχεια του ματς η ΑΕΚ έκανε διαχείριση του αποτελέσματος, έπαιξε υποδειγματικά πίσω από την μπάλα απέναντι σε έναν ΠΑΟΚ που δεν είχε κανένα τρόπο να διασπάσει την αντίπαλη άμυνα. Το 2-0 έμεινε μέχρι και το φινάλε μέσα σε αποθέωση για τον Αλμέιδα και τους παίκτες του από τον κόσμο της Ένωσης.

naftemporiki.gr 

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Αθλητικές Μεταδόσεις