Γερμανία: Ακτιβίστριες κόλλησαν κυριολεκτικά σε έκθεση δεινοσαύρων - Νέα διαμαρτυρία για το κλίμα

Κυριακή, 30 Οκτωβρίου 2022 21:34
AP/Paul Zinken
A- A A+

Σε μια ακόμη διαμαρτυρία ακτιβιστών για το κλίμα, δύο γυναίκες χρησιμοποίησαν κόλλα για να κολλήσουν σε κιγκλιδώματα σε μια έκθεση δεινοσαύρων στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Βερολίνου, καλώντας τη γερμανική κυβέρνηση να εντείνει τα μέτρα για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής.

Οι δύο ακτιβίστριες κόλλησαν στα κιγκλιδώματα γύρω από τον σκελετό ενός δεινοσαύρου που έζησε πριν από εκατομμύρια χρόνια, κρατώντας ένα πανό που έγραφε: "Κι αν η κυβέρνηση έχασε χάσει τον έλεγχο;"

"Οι δεινόσαυροι εξαφανίστηκαν επειδή δεν μπορούσαν να αντέξουν τις τεράστιες κλιματικές αλλαγές. Το ίδιο απειλεί και εμάς", είπε η Κάρις Κονέλ, μία από τις διαδηλώτριες, ηλικίας 34 ετών.

Η οργάνωση Last Generation, η οποία βρισκόταν πίσω από τη διαμαρτυρία, ανέφερε ότι η Γερμανία πρέπει να μειώσει αμέσως τις εκπομπές για να σταματήσει τη μαζική εξαφάνιση των ειδών και κάλεσε το Βερολίνο να επιβάλει όρια ταχύτητας στους αυτοκινητόδρομους.

Η γερμανική κυβέρνηση έχει θέσει στόχους μείωσης του CO2 ώστε η χώρα να φτάσει στην ουδετερότητα άνθρακα έως το 2045, αλλά δεν έχει θέσει όρια ταχύτητας στο δίκτυο αυτοκινητοδρόμων της χώρας.

Η διαμαρτυρία συνεχίστηκε για 20 λεπτά μέχρι να φτάσει η αστυνομία. Η απελευθέρωση των γυναικών από τις κουπαστές χρειάστηκε άλλα 40 λεπτά.

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας ανακοίνωσε ότι υπέβαλε ποινική δίωξη για καταπάτηση και πρόκληση υλικών χημικών.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή