Κορυδαλλός: Ποιες σημαντικές παρεμβάσεις θα διευκολύνουν την καθημερινότητα των ΑμεΑ

1 εκ. ευρώ από την Περιφέρεια
Κυριακή, 30 Οκτωβρίου 2022 21:02
A- A A+

Ξεκίνησαν τα σημαντικά έργα που αφορούν στις αναπλάσεις οδών και στη διευκόλυνση της προσβασιμότητας των ΑΜΕΑ στον Δήμο Κορυδαλλού με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Αττικής.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σύμφωνα με τη μελέτη στο ποσό των 1.390.000,00 ευρώ, από τα οποία το 1 εκ. ευρώ χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Αττικής με ίδιους πόρους. 

Σύμφωνα με την προγραμματική σύμβαση του έργου, η οποία είχε υπογραφεί πρόσφατα από τον Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη και τον Δήμαρχο Κορυδαλλού Ν. Χουρσαλά, παρουσία και της Αντιπεριφερειάρχη Πειραιώς Σ. Αντωνάκου, προβλέπεται μεταξύ άλλων η μονοδρόμηση της Καραολή Δημητρίου και η ανάπλαση της οδού Μπουμπουλίνας με τη συντήρηση και ανάδειξη του ελεύθερου κοινόχρηστου χώρου, τη δημιουργία δικτύου κίνησης πεζών με ιδιαίτερη πρόνοια για τα άτομα με προβλήματα κίνησης (τυφλοί – ΑΜΕΑ κτλ).

Συγκεκριμένα, θα πραγματοποιηθούν οι παρακάτω παρεμβάσεις:

- ειδικός διαμορφωμένος χώρος για την προσβασιμότητα των ΑΜΕΑ
- ειδικός φωτισμός τη νύχτα με άξονα τη μειωμένη ενεργειακή κατανάλωση
- συμπλήρωση φύτευσης των κενών χώρων σύμφωνα με τη μελέτη εφαρμογής φυτοτεχνικών με την ανάλογη άρδευση αυτών
- τοποθέτηση νέων φωτιστικών επί μεταλλικών ιστών, με οικονομικούς λαμπτήρες LED
- διαμόρφωση διάβασης πεζών και τοποθέτηση πινακίδων σήμανσης
- αποκατάσταση υφισταμένων πεζοδρομίων
- προσβάσεις και προδιαγραφές υλικών για άτομα με ειδικές ανάγκες, κατασκευές ραμπών κλπ
- δημιουργία όδευσης τυφλών με ταυτόχρονη κατάργηση ή μετατόπιση εμποδίων (φωτιστικά, δέντρα κλπ)
- κατασκευή καθιστικών για ανάπαυση
- τοποθέτηση αστικού εξοπλισμού όπως καλάθια απορριμμάτων, κολωνάκια, σχάρες δέντρων κλπ.

Ο κ. Πατούλης αναφερόμενος στην υλοποίηση του έργου επισημαίνει ότι η ασφάλεια και η βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της Αττικής αποτελούν πρωταρχικό στόχο της Περιφέρειας Αττικής τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Η δημιουργία βιοκλιματικών υποδομών και ο σχεδιασμός έργων που θα διευκολύνουν την πρόσβαση στους πολίτες και ιδιαίτερα στους συνανθρώπους μας με κινητικά προβλήματα αποτελεί κεντρική φιλοσοφία μας. Σήμερα σχεδιάζουμε και βάζουμε τους πυλώνες προκειμένου να διαμορφώσουμε τις έξυπνες πόλεις του  μέλλοντος. Κάνουμε πράξη τη δέσμευσή μας πως θα εργαστούμε για τη βελτίωση της προσβασιμότητας των ΑΜΕΑ και θα συμβάλλουμε στην αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής τους».

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή