Ο Γιάννης ξεπερνά φέτος στατιστικά τον Λάρι Μπερντ

Σάββατο, 29 Οκτωβρίου 2022 14:54
UPD:14:58
USA TODAY Sports/Benny Sieu

Oct 28, 2022; Milwaukee, Wisconsin, USA; Milwaukee Bucks forward Giannis Antetokounmpo (34) moves to the basket against New York Knicks center Mitchell Robinson (23) in the first quarter at Fiserv Forum.

A- A A+

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έχει ξεκινήσει την εφετινή περίοδο στο NBA παίζοντας στα γνωστά πολύ υψηλά στάνταρντς του, κι αυτό κάνει χαρούμενους τον προπονητή, τους συμπαίκτες, τον σύλλογο και ολόκληρο το Μιλγουόκι.

Ο Έλληνας σούπερ σταρ είναι απολαυστικός στα πρώτα τέσσερα παιχνίδια των Μπακς, που ολοκληρώθηκαν με ισάριθμες νίκες για την ομάδα του Μάικ Μπουντενχόλζερ.

Τελευταίο «θύμα» του Greek Freak οι Νικς της Νέας Υόρκης, απέναντι στους οποίους ο Γιάννης πέτυχε 30 πόντους, μάζεψε 14 ριμπάουντ και μοίρασε εννέα ασίστ (είχε επίσης ένα κλέψιμο, ένα  μπλοκ και  δύο λάθη σε 39 λεπτά), στη νίκη με 119-108.

Για τα «ελάφια» είναι η τέταρτη φορά στην Ιστορία τους που ξεκινούν μια αγωνιστική περίοδο τουλάχιστον με 4-0, ενώ είναι το καλύτερο ξεκίνημά τους από το 2018-19, όταν σημείωσαν επτά συνεχείς νίκες και συνολικά 60 εκείνη την περίοδο, που είχαν το καλύτερο ρεκόρ σε ολόκληρο το πρωτάθλημα.

Ο Αντετοκούνμπο τελείωσε με το τέταρτο σερί double-double του και έφτασε τουλάχιστον τους 30 πόντους για τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι. Σε αυτά τα τέσσερα παιχνίδια έχει κατά μέσο όρο 34,5 πόντους, 13,3 ριμπάουντ και 6,3 ασίστ με 1,8 τάπες και 0,8 κλεψίματα ανά αγώνα, με 63% σουτ. 

Συγκεκριμένα, ο Γιάννης έχει καταγράψει 138 πόντους, 53 ριμπάουντ και 25 ασίστ, για να γίνει έτσι ο πρώτος παίκτης με τουλάχιστον 125 πόντους, 50 ριμπάουντ και 25 ασίστ σε τέσσερις αγώνες, μετά από τον Λάρι Μπερντ τη σεζόν 1987-88!

«Έχουμε μια πολύ καλή ομάδα, αλλά πρέπει να παραμείνουμε ταπεινοί όσο περισσότερο μπορούμε», δήλωσε ο Έλληνας άσος μετά τη συνάντηση με τους Νικς. «Θυμάμαι τη χρονιά, 2018-19, ξεκινήσαμε με 7-0 τη σεζόν, αλλά δεν κατακτήσαμε το πρωτάθλημα. Το ξεκίνημα με 4-0 δεν έχει μεγάλη σημασία», πρόσθεσε.

Το Μιλγουόκι ξεκίνησε τη σεζόν χωρίς δύο βασικούς παίκτες (τραυματίες), τους Κρις Μίντλετον και Πατ Κόνατον. «Ανυπομονούμε να επιστρέψουνε υγιείς και ελπίζουμε όταν επιστρέψουν να μπορέσουμε να διατηρήσουμε αυτό που έχουμε, να συνεχίσουμε να κερδίζουμε παιχνίδια και να συνεχίσουμε να παίζουμε καλό μπάσκετ και να απολαμβάνουμε το παιχνίδι όπως εμείς θέλουμε», υπογράμμισε ο Γιάννης.

Και συμπλήρωσε: «Παίζουμε καλά. Χτίζουμε καλές συνήθειες. Αμυνόμαστε καλά. Έχουμε κορυφαίους παίκτες που ετοιμάζονται να ενταχθούν στην ομάδα. Αλλά στο τέλος της ημέρας, αυτό δεν σημαίνει ότι θα μπουν και εμείς θα παίξουμε καλύτερα, θα μπουν και εμείς θα αμυνθούμε καλύτερα ή θα νικήσουμε πιο εύκολα».

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Αθλητικές Μεταδόσεις