ΗΠΑ: Αναζητούσε την Πελόζι, τραυμάτισε τον σύζυγό της-Μπάιντεν: Απεχθής η επίθεση

Σάββατο, 29 Οκτωβρίου 2022 08:33
UPD:08:34
Via REUTERS/POOL
A- A A+

Την πρόεδρο της αμερικανικής Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι αναζητούσε ο δράστης που εισέβαλε χθες στο σπίτι της τραυματίζοντας με σφυρί τον σύζυγό της όπως δήλωσε σήμερα εκπρόσωπός της. Την επίθεση καταδίκασε ως απεχθή ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν.

«Κάθε ευσυνείδητος πολίτης οφείλει να αποδοκιμάσει ξεκάθαρα και απερίφραστα τη βία στην πολιτική μας, ανεξαρτήτως πολιτικών πεποιθήσεων», δήλωσε ο Μπάιντεν σε ομιλία του στη Φιλαδέλφεια.

Χθες ένας διαρρήκτης εισέβαλε στο σπίτι της οικογένειας Πελόζι στο Σαν Φρανσίσκο και τραυμάτισε με σφυρί τον 82χρονο Πολ Πελόζι, ο οποίος διακομίστηκε σε νοσοκομείο όπου υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση για κάταγμα που υπέστη στο κρανίο, ενώ τραυματίστηκε επίσης στο δεξί του χέρι. Οι γιατροί ανέφεραν πως αναμένεται να αναρρώσει πλήρως.

Ο 42χρονος Ντέιβιντ Ντεπάπ, ο οποίος συνελήφθη από αστυνομικούς που έσπευσαν στην κατοικία του ζεύγους Πελόζι, θα κατηγορηθεί για απόπειρα ανθρωποκτονίας, επίθεση με θανατηφόρο όπλο, κακοποίηση ηλικιωμένου και διάρρηξη, σύμφωνα με τον αρχηγό της αστυνομίας του Σαν Φρανσίσκο, Ουίλιαμ Σκοτ.

Οι αμερικανικές αρχές εξακολουθούν να ερευνούν το κίνητρο του δράστη, εν μέσω φόβων για πολιτικά υποκινούμενη επίθεση ενόψει των ενδιάμεσων εκλογών της 8ης Νοεμβρίου στις ΗΠΑ.

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή