Ζελένσκι: Εκατομμύρια Ουκρανοί επηρεάζονται από τις διακοπές ρεύματος

Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου 2022 23:58
via REUTERS/UKRAINIAN PRESIDENTIAL PRESS SER
A- A A+

Οι διακοπές ρεύματος που συνεχίζονται, σε μεγαλύτερο βαθμό και διάρκεια πλέον στην Ουκρανία, πλήττουν περίπου 4 εκατομμύρια ανθρώπους. Οι εγκαταστάσεις της χώρας έχουν πληγεί σφοδρά από τις πρόσφατες ρωσικές επιδρομές.

«Σε πολλές πόλεις και συνοικίες της χώρας μας γίνονται διακοπές ρεύματος για να σταθεροποιηθεί η κατάσταση», είπε ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι. «Σχεδόν τέσσερα εκατομμύρια Ουκρανοί βιώνουν αυτή τη στιγμή αυτές τις διακοπές», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον κ. Ζελένσκι οι περιοχές που αντιμετωπίζουν αυτά τα προβλήματα είναι το «Κίεβο και η ευρύτερη επαρχία του», οι επαρχίες Ζιτομίρ (κεντροδυτικά), Πολτάβα, Τσερκάσι και Κιρόβογκραντ στο κέντρο, Ρίβνε (δυτικά), Χάρκοβο (ανατολικά), Τσερνιγκίβ και Σούμι στα βόρεια.

Οι ζημιές που έχουν προκληθεί στις ουκρανικές ενεργειακές εγκαταστάσεις από τα ρωσικά χτυπήματα είναι τέτοιες που προγραμματίζονται «πρωτοφανείς» διακοπές ρεύματος, σύμφωνα με την ιδιωτική ουκρανική εταιρεία DTEK.

«Δυστυχώς, πιο σοβαρές και μεγαλύτερης διάρκειας διακοπές θα γίνουν μέσα στις επόμενες ημέρες», ανακοίνωσε το περιφερειακό τμήμα της μεγαλύτερης εταιρείας κοινής ωφέλειας της Ουκρανίας στο Facebook. «Το ενεργειακό σύστημα της χώρας έχει υποστεί νέες ζημιές», ανέφερε η DTEK, εκτιμώντας «έλλειψη έως και 30% της κατανάλωσης για το Κίεβο».

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Reuters

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή