Φιλιππίνες: Αυξάνεται ο αριθμός των θυμάτων από τις καταστροφικές πλημμύρες

Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου 2022 20:18
UPD:20:20
ALIZAIN A. TAHIR via REUTERS/ALIZAIN A. TAHIR
A- A A+

Αυξάνεται στους 67 ο απολογισμός των θυμάτων στις Φιλιππίνες, οι οποίες πλήττονται από σφοδρές βροχοπτώσεις, που επέφεραν κατολισθήσεις και πλημμύρες.

Πλημμύρες και κατολισθήσεις προκλήθηκαν από μια δυνατή νεροποντή λίγο πριν μια τροπική καταιγίδα, επηρεάζοντας αρκετούς δήμους στην επαρχία Μαγκιντανάο, δήλωσε ο Ναγκίμπ Σιναρίμπο, υπουργός Εσωτερικών της Αυτόνομης Επαρχίας Μπανγκσαμόρο στο Μιντανάο. Ο Σιναρίμπο είπε πως συνεχίζονται οι επιχειρήσεις διάσωσης για ανθρώπους που αγνοούνται.

Τα νερά μπήκαν με ορμή σε σπίτια σε πολλές πόλεις και χωριά στο νησί Μιντανάο, μεταφέροντας δέντρα, πέτρες και λάσπη στο πέρασμά τους, κυρίως στη φτωχή περιοχή του Κοταμπάτο, μιας πόλης 300.000 κατοίκων.

Ο στρατός έσπευσε σε βοήθεια αναπτύσσοντας φορτηγά για να σώσει εγκλωβισμένους κατοίκους στο Κοταμπάτο και σε άλλες οκτώ κοντινές πόλεις, αύμφωνα με τον περιφερειακό αρχηγό Πολιτικής Προστασίας, Νασρούλα Ιμάμ.

«Είναι σοκαριστικό να βλέπεις την κατάσταση δήμους που δεν είχαν ποτέ πλημμυρίσει ως τώρα», ανέφερε ο Ιμάμ, προσθέτοντας ότι ορισμένες οικογένειες παρασύρθηκαν από τις πλημμύρες.

Οι διασώστες βρήκαν 27 πτώματα στην τοποθεσία Ντατού Οντίν Σινσουάτ, συμπεριλαμβανομένων 11 επιπλέον θυμάτων που βρέθηκαν σε ένα χωριό θαμμένα στη λάσπη. Δέκα πτώματα εντοπίστηκαν στο Ντατού Μπλα Σινσουάτ και πέντε στο Ούπι, σύμφωνα με τον Σιναρίμπο, σημειώνοντας ότι πολλοί άνθρωποι σώθηκαν σκαρφαλώνοντας στις στέγες των σπιτιών τους.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Reuters, AFP

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή