Αρχισε η συνάντηση κορυφής των υπουργών Αμυνας της Ν.Α.και Α. Ευρώπης

Τετάρτη, 08 Οκτωβρίου 2008 12:41
A- A A+

Συνάντηση κορυφής των υπουργών Αμυνας της Νοτιοανατολικής και Ανατολικής Ευρώπης, στην οποία συμμετέχει και ο Αμερικανός υπουργός Αμυνας Ρόμπερτ Γκέϊτς, ξεκίνησε σήμερα στην Οχρίδα, στο πλαίσιο της οποίας θα συζητηθεί η τοπική συνεργασία στον τομέα της άμυνας, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η συνάντηση διεξάγεται κεκλεισμένων των θυρών και το αντικείμενό της θα είναι κυρίως η ενίσχυση της συνεργασίας σε τοπικό επίπεδο και οι κοινές δράσεις που τα κράτη μέλη μπορούν να πραγματοποιήσουν προκειμένου να αντιμετωπίσουν τυχόν αμυντικές αδυναμίες, σύμφωνα με δηλώσεις από το περιβάλλον των συμμετεχόντων.

Την έναρξη των εργασιών της συνάντησης αυτού του τοπικού οργανισμού, ο οποίος δημιουργήθηκε το 1998 ακριβώς για να απλουστεύσει τη διαδικασία ένταξης των μελών της στο ΝΑΤΟ, κήρυξε ο υπουργός Αμυνας της ΠΓΔΜ Ζόραν Κονζονόφσκι.

Στη συνάντηση συμμετέχουν δώκεδα υπουργοί ή υψηλοί αξιωματούχοι των υπουργείων Αμυνας, καθώς επίσης και οι αντιπρόσωποι των τεσσάρων χωρών που συμμετέχουν ως παρατηρητές.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή