Συνάντηση φον ντερ Λάιεν και Μισέλ με Μελόνι την επόμενη εβδομάδα

Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου 2022 13:45
UPD:15:34
REUTERS/YVES HERMAN
A- A A+

Την πρώτη γυναίκα πρωθυπουργό της Ιταλίας θα συναντήσουν την επόμενη Πέμπτη, 3 Νοεμβρίου, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. 

Η Τζόρτζια Μελόνι θα έχει συνομιλίες με την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, όπως ανέφερε ο Επικεφαλής Εκπρόσωπος της Κομισιόν Ερίκ Μαμέρ κατά την καθιερωμένη ενημέρωση των ανταποκριτών. Αυτή θα είναι η πρώτη συνάντησή τους αφότου η Μελόνι ανέλαβε τα καθήκοντά της.

Την ίδια ημέρα η Μελόνι θα συναντηθεί επίσης με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ και στη συνέχεια με την πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρομπέρτα Μετσόλα.

Πρόκειται για την πρώτη συνάντησής τους με την Τζόρτζια Μελόνι από την ανάληψη των καθηκόντων της δεύτερης.

Η Μελόνι είχε τηλεφωνική συνομιλία μαζί τους μετά την ορκομωσία της κυβέρνησής της. 

Η ιταλική κυβέρνηση υπό το μεταφασιστικό κόμμα της Μελόνι ορκίσθηκε στις 22 Οκτωβρίου, με την ίδια να διαβεβαιώνει ότι η Ιταλία είναι αναπόσπαστο κομμάτι του ΝΑΤΟ και της Ευρώπης. 

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν έγινε ο πρώτος αρχηγός κράτους που την επισκέφτηκε στη Ρώμη, και τη Μελόνι, με σκοπό να επανακαθορίσει τους δεσμούς Γαλλίας και Ιταλίας που είχαν ήδη καλλιεργηθεί επί Μάριο Ντράγκι.

naftemporiki.gr

 

 

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή